Nave de luptă americane au pătruns ilegal în apele teritoriale chineze

0 152

Nave militare americane au intrat ilegal în apele teritoriale ale Mării Chinei de Sud, ceea ce este o încălcare neceremonioasa a suveranității Chinei și a dreptului internațional, a declarat un  reprezentant oficial al Ministerului chinez al apărării, transmite RUSVENSA.SU citată de news.bg

Anterior, Reuters a informat că distrugătorul USS Higgins și crucişătorul de rachete Antietam a avut intrat duminică la 12 mile marine de Insulele Paracel (Xisha -. China) în Marea Chinei de Sud.

„Nave ale Marinei SUA, fără permisiunea guvernului chinez au intrat ilegal în apele Insulelor Xisha. Forțele armate din China au trimis o aeronavă, care, potrivit legii, a făcut recunoașterea „prieten sau dușman“ împotriva navelor americane și le-a transmis un avertisment să părăsească apele „, se spune într-o declarație oficială.

Un reprezentant al Ministerului Apărării a spus că manevrele navelor americane reprezintă o provocare, „o încălcare a legilor chineze și a standardelor internaționale relevante, încălcarea gravă neceremonioasă a suveranității teritoriale a Chinei, cea ce subminează încrederea strategică reciprocă între forțele armate ale celor două țări precum și pacea și stabilitatea în zona maritimă în cauză.“ Partea chineză și-a exprimat vehement protestul în această privință.

Leave A Reply

Your email address will not be published.