Abuzuri sexuale: Nu am ştiut să ascultăm şi să reacţionăm la timp, spune papa Francisc

0 16

”Cu ruşine, trebuie să spun că nu am ştiut să ascultăm şi să reacţionăm la timp” în cazul scandalurilor de abuz sexual în sânul bisericii din Chile, a recunoscut joi papa Francisc într-o scrisoare adresată chilienilor, informează AFP.

Suveranul pontif, care va primi în perioada 1-3 iunie şapte noi victime ale preotului acuzat de pedofilie Fernando Karadima, a anunţat recent ”schimbări” pe termen scurt, mediu şi lung pentru restabilirea ”dreptăţii” în sânul bisericii chiliene, după ce a citit concluziile unei anchete pe tema abuzurilor sexuale comise de clerici în această ţară.

La 18 mai, toţi cei 34 de episcopi din Chile şi-au înaintat demisiile după ce au luat parte la o şedinţă cu papa Francisc desfăşurată la Vatican pe tema muşamalizării abuzurilor sexuale din Chile.

Tot joi, Vaticanul a anunţat că Charles Scicluna şi Jordi Bertomeu, care au fost în Chile în luna februarie pentru a asculta mărturiile victimelor abuzurilor sexuale, se vor întoarce în America Latină pentru a colecta mai multe informaţii despre criza cu care se confruntă Biserica Catolică din această ţară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.