Noul guvern al Italiei cere anularea sancțiunilor antirusești

0 154

Noul guvern al Italiei va cere anularea sancțiunilor antirusești, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte citat de Sputnik Internațional.

“Vom deveni susținătorii unei deschideri față de Rusia, care în ultimul timp și-a consolidate rolul său în rezolvarea diverselor crize geopolitice, vom promova idea revizuirii sistemului de sancțiuni, care suprimă societatea civilă rusă”, a declarat el în timpul prezentării programului de activitate a guvernului în camera superioară a parlamentului.

În același timp, a subliniat Conte, Italia își reconfirmă “angajamentul ferm față de NATO și SUA în calitate de aliat privilegiat”.
Capitolul privind necesitatea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei a fost inclus în “contractul de guvernare” încheiat între Mișcarea Cinci Stele și Partidul “Liga”.

În secțiunea dedicată relațiilor internaționale se spune că Italia se pronunță pentru o deschidere în relațiile cu Rusia, care nu este o amenințare, ci un partener economic și comercial important, precum și “un interlocutor strategic în soluționarea unor crize regionale”.

În legătură cu acest fapt, în documentul prezentat se afirmă necesitatea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.