Anatomia unei lovituri de stânga înspăimântătoare în Spania

0 151

În această săptămână, guvernul spaniol s-a schimbat de la Centru Dreapta la Stânga, fără un singur vot al cetățenilor săi.

Într-o seara, te-ai culcat cu un guvern ales, alcătuit din președintele Mariano Rajoy (Partidul Popular, centru-dreapta) aliat cu Albert Rivera (Centrul Ciudadanos Party), iar a doua zi te-ai trezit într-o țară condusă de: Pedro Sanchez, liderul PSOE, Partidul Muncitoresc Socialist din Spania. Un bărbat care a fost înlăturat de partidul său în 2015 și care și-a cedat locul din parlament în 2016. Un barbat care a promis sa continue politica de stânga a președintelui Zapatero. – care a fost un dezatru, a lăsat țara în criză, 6 milioane de șomeri- Rajoy o lasă stabilă economic, șomajul în jur de 3 milioane –

Toate acestea s-au întamplat la o viteză ridicată, în timp ce liderul Ciudadanos Rivera și-a îndepărtat sprijinul față de Rajoy în urmă cu trei săptămâni, din cauza dezbaterii asupra separatiștilor catalani și a propriilor scandaluri de corupție. Asta a fost suficient pentru oportunismul Sanchez de a prezenta o moțiune de cenzură împotriva lui Rajoy.

Aceasta mișcare a fost efectuată cu succes de acest lider de partid, care a fost respins odată, și care s-a aliat cu următoarele partide politice:

Podemos Unidos – Far Left, practic partid comunist, finanțat inițial de Venezuela lui Maduro,
PDeCAT – partidul separatist catalan al lui Puigdemont, fugit din țara, acum în Germania
Bildu – brațul politic al Farului stâng al grupului basc terorist ETA,
ERC – Partidul Republican de Stânga din Catalonia împotriva monarhiei
PNV – Partidul separatist basc (cele cinci voturi ale PNV l-au facut pe Sanchez premier, fără ele, cădea moțiunea),
Compromes – Partidul Far de stânga al Valenciei
Nueva Canarias – Partidul separatist de stânga al Insulelor Canare

În concluzie, Spania se confruntă acum cu cel puțin un an și jumătate de guvernare separatistă de extremă stânga, până la următoarele alegeri generale care ar trebui săaibă loc până la sfarsitul anului 2019. Deja fiecare dintre aceste partide politice au început să ceară porția lor de ”carne” :

PDeCAT a cerut deja eliberarea „deținuților politici” care au încălcat legea într-un referendum catalan ilegal și nereușit privind independența.

Bildu (ETA) au cerut deja ca prizonierii lor să fie relocați în închisori mai aproape de orașele lor de origine.

Podemos Unidos, cel mai mare „aliat” din acest Crest d’Etat suprareal, îi cere lui Sanchez să-i dea ministere întregi și, dacă se întâmplă acest lucru, este cel mai mare prejudiciu pentru economie, Constituție și structura socială din Spania. Există zvonuri credibile că Podemos nu a fost finanțat doar de Maduro din Venezuela, care a felicitat fericit noul guvern, dar ca a fost finanțat și de guvernul iranian.

Orice s-ar întâmpla, se așteaptă ca Spania să fie, în următorul an și jumatate, sub un guvern instabil și fracturat, afectat de concurența care poate scinda țara, cu tendințe de justitie socială, la drepturile teroriștilor, a transgender, și absolut suavă în ceea ce privește imigrația.

Nu putem decât să sperăm că aceste 18 luni pot servi ca un vaccin împotriva politicilor pro-UE din extrema stângă care va domina acum politica spaniolă.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.