Putin: Rusia și Europa vor beneficia reciproc de abolirea sancțiunilor

0 201

”Sancțiunile occidentale împotriva Moscovei nu funcționează. Rusia și Occidentul vor beneficia reciproc de abolirea sancțiunilor”, a declarat de președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei în Austria, au transmis TASS și news.bg.

Liderul rus a subliniat că restricțiile sunt “dăunătoare pentru toată lumea – si celor ce le-au inițiat și celor pe care ii vizează”.

În opinia sa, abolirea sancțiunilor va răspunde intereselor comune. El este convins că Rusia și UE vor beneficia de reluarea deplină a cooperării.

”Sancțiunile dăunează tuturor, toată lumea, inclusiv Rusia, este interesată să le anuleze”, a declarat Putin după discuțiile cu omologul său austriac, Alexander van der Bellen.

”Suntem pe deplin conștienți de faptul că fiecarei țari UE îi este greu s-o spună dar tot ceea ce se întâmplă în acest domeniu nu împiedică dezvoltarea relațiilor cu Austria”, a spus Putin.

Potrivit lui, Rusia nu suferă de o lipsă de încredere, rămâne deschisă cooperării cu alte țări.

Liderul rus consideră că nu numai Rusia, ci și Europa sunt interesate să reînnoiască această lucrare la viteză maximă.

Președintele austriac, la rândul său, a declarat că a găsit o limbă comună cu Putin. Potrivit lui Belen, Rusia face parte din Europa și nu este posibilă rezolvarea problemelor globale fără ea.

“Rusia este o parte reală a Europei … Pacea în Europa este posibilă numai cu Rusia, iar unele probleme mondiale pot fi rezolvate doar cu Rusia”, a spus el.

Bellen a arătat că în timpul discuțiilor au abordat o serie de probleme, inclusiv situația legata de Statele Unite, Iran și Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.