Omenirea ne urmărește, a declarat Kim Jong-Un în Singapore

0 169

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a întâlnit cu prim-ministrul din Singapore, la scurt timp după sosirea sa în orașul-stat insular, a scris presa locală citată de news.bg

Întâlnirea dintre Kim Jong-un și prim-ministrul Li Xiang Lun a avut loc în jurul orei 18.30 ora locală.

Liderul nord-coreean a mulțumit gazdei și statului Singapore pentru organizarea reuniunii din data de 12 iunie cu liderul american Donald Trump.

„Întreaga lume si-a îndreptat atenția spre întâlnirea istorică dintre RPDC și SUA, mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră sincere … ați reușit să finalizati pregătirile pentru întâlnirea istorică … Vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru“, a declarat Kim Jong-un.

Kim Jong-un consideră că rolul statului Singapore va avea intra în istorie atunci când se va vorbi despre întâlnirea cu Trump. Înainte de asta, cu zâmbete largi și o strângere ferma de mână, ambii oficiali au pozat pentru jurnaliști.

În declarația ministrului de externe de la Singapore se spune că liderii au discutat despre relațiile bilaterale și despre ultima evoluție pozitivă a Peninsulei Coreene. Se specifică că aceasta este prima întâlnire dintre cei doi.

Singapore speră ca întâlnirea Trump – Kim va decide situatia într-un mod constructiv, dar rezolvarea conflictului de pe peninsula coreeană va fi un proces lung, a adăugat mai târziu premierul din Singapore.

Acesta a arătat că întâlnirea va costa aproximativ 15 milioane de dolari. Aproximativ jumătate din aceasta suma este destinata măsurilor de securitate. Premierul a adăugat că țara si-o va asuma drept contribuție a Singaporelui la evenimentul internațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.