Rusia și China își doresc o alianță Euro-Asiatică mai mare și mult mai puternică

0 202

Rusia și China lucrează la un proiect de parteneriat economic eurasiatic, care va fi deschis tuturor țărilor din Organizația de Cooperare de la Shanghai (SCO).

Acest lucru a fost confirmat de către președintele Vladimir Putin în fața jurnaliștilor, la sfârșitul vizitei sale în China, informează TASS citat de news.bg

Putin a menționat cooperarea economică cu China și posibilitatea unui acord mai larg de parteneriat eurasiatic.

„Semnarea acordului va lua timp, perioadă în care trebuie să fie făcută o mulțime de treaba aici, dar este primul pas către o mai mare uniune economică regională“, a declarat Putin, adăugând că asta corespunde Uniunii Economice Euroasiatice, care se dezvoltă și pe baza inițiativei “Drumul de mătase al Chinei”.

Potrivit lui Putin, dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Moscova și Beijing este importantă nu numai pentru cele două țări, ci și pentru întreaga lume.

„Faptul că noi recunoaștem nivelul înalt al cooperării noastre și subliniem necesitatea de a consolida aceasta colaborare cred că este foarte important pentru starea actuală a relațiilor internaționale și a relațiilor ruso-chineze“, a declarat liderul rus.

Putin a adăugat că el și președintele Xi Jinping au semnat o declarație privind consolidarea cooperării politice și lupta împotriva diferitelor amenințări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.