Milionarii părăsesc Germania

0 164

Germania se confruntă cu un exod al celor mai bogați oameni, potrivit statisticilor adunate de compania de consultanță New World Wealth.

Raportul anual, care urmărește mișcarea persoanelor cu venituri ridicate în întreaga lume, a constatat că în jur de 4.000 de milionari germani au ales să emigreze în 2016, în comparație cu doar 1.000 care au plecat în 2015. În anii precedenți, acest număr nu a atins niciodată patru cifre, spune consultanța.

Germania este a treia la numărul de milionari în întreaga lume după Statele Unite și Japonia. Cantitatea de cetățeni germani cu active de 820.000 de dolari sau mai mult a crescut cu cinci procente în 2016, bătând creșterea medie a milionarilor la nivel mondial la patru procente.

Exodul Germaniei este un motiv de alarmă atunci când vine vorba de colectarea taxelor guvernamentale, dar cifrele sale au fost scăzute în comparație cu vecina europeană Franța, unde aproximativ 12.000 de milionari au emigrat în 2016, comparativ cu 10.000 anul trecut. În 2011, guvernul francez a adoptat o taxă de solidaritate controversată privind averea, unde persoane fizice cu o rată de 800.000 de euro (848.304 dolari) sunt impozitate cu 55% din venitul lor anual și mai ridicate progresiv în funcție de venit.

Expertul în analiza bogaților a declarat pentru CNBC ca migrația milionarilor poate fi un indicator al tendințelor viitoare în migrația populației, deoarece bogații au mai multe mijloace pentru a se mișca din punct de vedere geografic. Potrivit expertului, țările europene s-ar putea confrunta cu un astfel de exod, din cauza tensiunilor sporite în ceea ce priveste criza refugiaților dar și amenințarea continuă cu atacuri teroriste.

Economia Germaniei este în formă bună, în ultimul timp, anunțând un excedent comercial record la începutul acestei luni. Ea pune aceste statistici într-un contrast puternic cu rata sărăciei în creștere a țării, deoarece diferența dintre bogați și săraci este din ce în ce mai mare. Potrivit New World Wealth, numărul milionarilor a crescut cu aproximativ 50% din 2009. Cea mai recentă cifra din Raportul guvernului german privind sărăcia și bogăția a constatat că unul din cinci germani trăiește în sărăcie și circa patru milioane de cetățeni sunt foarte îndatorați.

În schimb muslimii primesc case gratis, li se plătesc facturile, au servicii de Sănătate și Educație gratis, vezi germani cautând la pubela sticle goale să le vândă la Lidl, dar nu vezi muslimi. De asemenea, vezi nemți dormind în stradă, dar nu vezi muslimi în aceiași situație.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.