Cluj: Un lucrător al ISU, rănit de o cutie care a explodat

0 129

Cutia suspectă care a explodat joi dimineață, este cercetată de mai multe servicii specializate, pentru a se stabili cauza şi contextul evenimentului, informează IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, la faţa locului sunt prezenţi poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, criminalişti, precum şi Grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment.

“Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitiv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment”, a informat SRI.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Explozia a avut loc lângă o subunitate a ISU din Cluj-Napoca şi nu se ştie dacă rănitul era vizat în mod direct.

“În jurul orei 8,30, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, s-a produs o deflagraţie în urma căreia o persoană a fost rănită. Din primele informaţii, un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l”, precizează IPJ Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru AGERPRES, că rănitul n-a avut nevoie de internare.

”Este vorba despre un coleg de-al nostru, care ieşea din tura de serviciu de dimineaţă. În parcarea de lângă unitatea de serviciu, lângă portiera maşinii personale se afla o cutie mică. În momentul în care a atins-o, cutia a detonat. Colegul nostru a fost rănit uşor, a primit asistenţă medicală de la ambulanţă, dar nu a fost transportat la spital”, a detaliat Andrei Biriş.

Leave A Reply

Your email address will not be published.