NATO vrea să distrugă armamentul sovietic din Muntenegru

0 168

NATO caută un antreprenor care să controleze și să distrugă armele sovietice, care au rămas în depozitele militare din Muntenegru, anunță news.bg.

În conformitate cu termenii ofertei, contractantul alianței trebuie să distrugă torpile și rachete anti-navă, focoase, care sunt încă conservate. Un total de 341 de tone de muniție este planificat să fie eliminate.

Potrivit comunității de experți, armele menite sa intre în demilitarizare pot fi exportate din Muntenegru și trimise în zone de conflicte active. Specialiștii remarcă faptul că armele sovietice sunt extrem de greu de urmărit prin numere de serie.

Anterior, organizația Conflict Armament Research a raportat că armele din depozitele din Europa de Est, achiziționate de către armata SUA în 2015, s-au aflat în mâinile teroriștilor în Siria. (…)

„Au fost cazuri când scoase din funcțiune și trimis la reciclare, armele sovietice din Ungaria și România au apărut în Ucraina la naționaliștii din “Sectorul de dreapta”. Astfel de cazuri sunt fixe. Tancurile românești și maghiare au fost în zona de conflict.O parte semnificativă din rezervele de arme din Ungaria și România ajunse în Ucraina au fost trimise doar în 2014, 2015 și 2016, în aceste țări fiind eliminate complet astfel de gen de muniții. Iar Muntenegru a aderat recent la NATO. Aici , prin urmare, au rămas aceste depozite. Tocmai de aceea, pentru alianță, Muntenegru este atât de important “, a spus expertul.

Anterior a devenit cunoscut faptul că armele din depozitele din Europa de Est, achiziționate de armata americană în 2015, se aflau în mâinile teroriștilor organizației IGIL. Constatările relevante sunt prezentate în raportul organizației independente CAR.

Potrivit studiului, majoritatea armelor care au lovit mai târziu militanții în Siria și Irak au fost fabricate în Europa de Est.

Leave A Reply

Your email address will not be published.