Ministerul Apărării din Rusia a publicat documente declasificate de la începutul Marelui Război Patriotic

0 163

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat pe site-ul său o copie digitală a documentelor declasificate de la începutul Marelui Război Patriotic, inclusiv primele directive ale Comandamentului Militar Superior al URSS, numeroase ordine și documente privind districtele militare, inclusiv foile de atribuire și harta germană capturată cu planul Barbarossa .

„Introducerea pe portalul Ministerului Apărării de resurse de informații fără precedent dedicat Războiului pentru Apărarea Patriei, stabilește un ecran pentru a obține o barieră evidentă în încercarea unora de a falsifica istoria, iar documentele demontează multe dintre miturile false, devine un element important în sistemul de învățământ militar-patriotică a tineretului“, – a explicat în ministerul.

Pe site-ul ministerului, se poate vedea o copie a primei directive a Comisarului Popular al Apărării al URSS, Semyon Timoșenko. Ea cere să nu cedeze provocărilor trupelor germane, ci să fie în plină luptă pentru a face față unei lovituri bruște. De asemenea, s-a publicat un ordin de luptă emis de înaltul Comisar al Poporului de apărare №2, întocmit de șeful Statului Major al Armatei Roșii, Gheorghi Jukov, la  trei ore după începerea războiului – la 07:15. În document se arată necesitatea de a grimite în luptă aeronave pentru a distruge trupele inamice.
Dovada eroismului

Site-ul web al Ministerului Apărării a publicat numeroase documente privind districtele militare speciale din Kiev, Leningrad și Occident: ordine, proiecte de ordine, rapoarte de informații, rapoarte, rapoarte operaționale, foi de premiere – dovezi unice care vă permit să atingeți evenimentele tragice și eroice din acele zile. Unele dintre documente sunt scrise cu creioane pe paginile notebook-urilor.

O atenție deosebită este atrasă de foile de premiere. Într-unul dintre aceștia, locotenentul-pilot pilot-luptător Stepan Zdorovtsev a primit titlul de erou al Uniunii Sovietice oferit de către președintele Sovietului Suprem al URSS.

În alte documente se arată că alți militari ruși au fost decorați pentru merite deosebite pe câmpul de luptă în fața inamicului german, în condiții grele, dramatice. Sunt cazuri relatate în detaliu când trupe germane bine dotate au fost ținute în loc de câțiva militari ruși care au dat dovadă de eroism, luptând până la moarte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.