Rusia va fi obligată să folosească armele nucleare dacă trupe ale NATO apar în estul Ucrainei

0 152

Deputatul rus Viaceslav Nikonov susține că Moscova ar fi obligată să folosească arme nucleare într-un stadiu incipient al unui posibil conflict cu NATO anunță news.bg

Rusia ar fi forțată să folosească arme nucleare dacă trupe americane sau NATO intră în Ucraina de Est. Asta a spus deputatul în Duma de stat, Veaceslav Nikonov la reuniunea internațională a funcționarilor Securității Statului de la Bratislava GLOBSEC 2017, conform publicației Defense One.

„În ceea ce privește extinderea NATO în apropierea frontierelor noastre, am auzit de la militarii nostrii, și cred că au dreptate: dacă forțele americane, forțele NATO apar sau vor apărea în Crimeea și estul Ucrainei, Rusia în primele etape ale conflictului ar fi lipsită de apărare, fără utilizarea de arme nucleare “, – a spus Nikonov.

Armata rusă a arătat disponibilitatea Moscovei de a folosi armele nucleare în discuțiile cu liderii NATO, a adăugat Nikonov într-un interviu acordat pentru Defense One.

În documentarul publicat în martie 2015, „Crimeea. Drumul spre casă“ președintele rus Vladimir Putin a declarat că, după evenimentele de pe Maidan, armata rusă a fost gata pentru orice eventualitate, inclusiv punerea în pregătire de luptă a forțelor sale nucleare.

La 28 mai, secretarul general al NATO 2015, Jens Stoltenberg, a declarat că retorica rusă cu privire la armele nucleare o chestiune de îngrijorare profundă.

La 22 decembrie 2016, Putin a cerut consolidarea potențialului de luptă al forțelor strategice nucleare ale Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.