Recep Tayyip Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale din Turcia

0 180

Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat duminică seara victoria în alegerile prezidențiale și parlamentare din Turcia.

“Națiunea noastră mi-a dat datoria președinției și a puterii executive”, a declarat Erdogan reporterilor de la Istanbul, citând rezultate neoficiale, ceea ce îl va transforma în primul lider al Turciei în cadrul unui sistem prezidențial de guvernare. El a declarat, de asemenea, că partidul său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AK) și Alianța Populară – o alianță dintre Partidul AK și Partidul mișcării naționaliste (MHP) – a obținut și o majoritate parlamentară, potrivit rezultatelor neoficiale.

Erdogan a subliniat că securitatea voturilor și libertatea de vot reprezintă o expresie a puterii democrației turcești. “Turcia oferă lecții în democrație lumii cu aproape 90% participare la vot”, a adăugat el. Liderul turc a cerut ca toată lumea să lase în urmă argumentele campaniei electorale, tensiunile și resentimentele și să se concentreze acum asupra viitorului țării. Potrivit rezultatelor neoficiale, cu 96,31% din buletinele de vot, Erdogan a obținut 52,68% din voturi. Alianța Populară a Partidului AK-MHP a obținut, de asemenea, o majoritate parlamentară cu un vot combinat de 53,69%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.