Guvernul Italiei militează pentru anularea sancțiunilor economice impuse Rusiei

Foto: Matteo Salvini ridică mâna pentru ridicarea sancțiunilor anti-rusești

0 472

Matteo Salvini, viceprimerul Italiei a condamnat încă o data sancțiunile impuse Rusiei, afirmând că acestea sunt mai multe decât nocive economiei europene.

Potrivit agenției Sputnik, Salvini a precizat că este momentul ca Italia să treacă la fapte și să demareze acțiuni concrete pentru ridicarea acestor sancțiuni.

„La putere a venit un guvern care vrea să realizeze ceea ce a promis în campania electorală. Sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile și dăunătoare. Punctum. Suntem gata să trecem de la vorbe la fapte, însă în Europa suntem unici: singuri împotriva tuturora”, a declarat Salvini într-un interviu oferit postului de televiziune Rusia 24.

În opinia vicepremierului italian, Rusia, Italia și UE trebuie să comunice eficient, să facă comerț, să coopereze în domeniul economic și combaterii terorismului.

Potrivit lui, Italia și-a demonstrat capacitatea de a spune „nu” în unele probleme principiale, cum ar fi problema migrației.

Salvini a mai declarat că prelungirea de către Bruxelles a pachetelor de sancțiuni împotriva Rusiei a fost o decizie luată în grabă, fără a aștepta formularea unei poziții a întregii țări în această problemă.

„În acest semestru președinția este deținută de Austria — prietenul nostru. Vom mai vedea. Reiterez, cifrele arată că sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează”, a adăugat politicianul italian.

În același timp, acesta a evitat să răspundă dacă Italia este dispusă să supună unui veto următoarea prelungire a sancțiunilor UE împotriva Rusiei

„Nu voi fura munca premierului în această problemă”, a spus Salvini.

El a subliniat că Italia va încerca să compenseze anii pierduți în cooperarea cu agenții economici ruși. „Nu va fi ușor, însă vom continua să depunem toate eforturile necesare”, a spus vicepremierul Italiei.

Noul guvern al Italiei a stipulat necesitatea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei în „contractul de guvernare” semnat între mișcarea ”Cinci Stele” și partidul „Liga” (condus de Salvini), cu privire la formarea noului cabinet de miniștri. În secțiunea dedicată relațiilor internaționale se spune că Italia se pronunță pentru o deschidere în raport cu Rusia, care „nu reprezintă o amenințare, ci un partener comercial și economic important”, precum și „un partener de dialog de o importanță strategică pentru soluționarea crizelor regionale (Siria, Libia, Yemen)”. Din aceste raționamente, guvernul consideră necesară anularea sancțiunilor antirusești.

Leave A Reply

Your email address will not be published.