UE declară ca ”națiunile patriotice” trebuie să „plătească prețul” pentru că refuză migranții

Țările Grupului de la Vișegrad vor fi primele care vor suporta sancțiunile Uniunii Europene

0 253

Comisia Europeană a sprijinit cererea lui Emmanuel Macron de a sancționa națiunile din UE care refuză să accepte migranții din lumea a treia, afirmând că aceste țări trebuie să fie obligate să „plătească prețul” pentru aderarea la bloc.

Comisarul Pierre Moscovici a spus ca națiunile din Europa Centrală și de Estau o nevoie vitală de Europa”, afirmând că „nu este legitim ca națiunile care refuză să manifeste solidaritate să continue să primească o proporție similară din finanțarea UE”.

„Europa nu este bună”, s-a plâns luni Comisarul pentru Afaceri Economice și Financiare. „Marea Britanie ne părăsește, am suferit o criză economica care continuă să dăuneze, vedem guverne cu partide de extremă dreapta. Creșterea naționalismului este o provocare pentru Europa”, a declarat el postului francez BFMTV, adăugând: „Trebuie să reinventăm [UE] și să împrospătam noțiunea de solidaritate. Trebuie să reinventăm Europa, să reinventăm noțiunea de solidaritate.”

Comentariile lui Moscovici au fost preluate de președintele francez sâmbătă, când a declarat la o conferință de presă la Paris: „Nu puteți avea țări care să beneficieze în mod masiv de solidaritatea Uniunii Europene dar care exprimă în mod masiv egoismul lor național atunci când vine vorba despre problemele migranților.“

„Sunt în favoarea impunerii de sancțiuni în eventualitatea lipsei de cooperare”, a adăugat el, vorbind în ajunul unui mini-summit, la care s-au întâlnit 16 șefi de state din țările membre UE pentru a discuta despre imigratia ilegală și o politică comună în materie de azil.

La întâlnirea, care a pregătit terenul pentru un summit complet al UE, o serie de lideri europeni, inclusiv prim-miniștrii Belgiei, Danemarcei și Luxemburgului, au susținut ideea înființării de centre pentru migranți în afara Europei unde ar putea să se depună cereri de către solicitanții de azil.

Franța și Germania au arătat că ar prefera ca „Polonia, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia să primească imigranți ilegali pe teritoriul lor înainte de a se lua o decizie  cu privire la cazurile lor”.

Guvernele națiunilor Viségrad, care au boicotat întâlnirea de duminică, au declarat ca împrăștierea migranților în tot blocul european este nepopulară între europeni și nu oferă nici o soluție pentru criza imigrației ilegale, deoarece continuă să stimuleze valul migraționist pe continent.

Dar eurocrații și liderii globaliști, inclusiv Macron, sunt pentru migrația masivă – urmând să se întâlnească cu papa Francis, pentru a discuta problema – și cancelarul german Angela Merkel care insistă că închiderea frontierelor este imposibilă și ar fi un afront la așa-numitele valori ale UE.

Vorbind recent, Comisarul pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, a respins ideea de a examina în prealabil solicitanții de azil în lagăre situate în afara blocului european ca fiind „o chestiune în afară de orice discuție”.

„Sunt împotriva creării unui Guantanamo pentru migranți. Este împotriva valorilor europene și nu discutăm problema”, a spus el, insistând că „scopul principal al Europei este salvarea de vieți omenești … [și] relocarea refugiaților în Europa”.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.