Armata siriană deține controlul ferm al majorității estului provinciei Daraa

0 230

La doar câteva zile după declararea nord-estului provinciei Daraa că a fost eliberat de militanți, Armata Siriană Arabă (ASA) a stabilit controlul asupra majorității părții estice a provinciei.

Potrivit unei surse militare din fortificația Izraa, aflată sub controlulul guvernului, armata arabă din Siria a reușit să extindă controlul asupra mai multor zone din estul Daraa, după o întâlnire de reconciliere cu mai mulți lideri ai comunităților locale.

Printre localitățile care au fost de acord să se împace cu guvernul a fost și orașul Al-Karak, situat la sud de Al-Hirak, recent capturat prin luptă.

O sursă a armatei arabe siriene a declarat pentru Al-Masdar, mai devreme, că liderii comunității din Al-Karak au fost de acord să se împace cu guvernul după negocieri cu o delegație guvernamentală.
Armata siriană a intrat în Al-Karak, dar nu în condiții ostile.

Cu Al-Karak, în cadrul unui acord de reconciliere, armata arabă siriană va putea intra pentru prima dată în ultimii trei ani în sud-estul guvernoratului Daraa.

Armata siriană își va îndrepta acum atenția asupra orașului istoric Busra Al-Sham, situat la vest de granița provinciei Al-Suweida.

Busra Al-Sham a fost capturat de armata siriană liberă (FSA) și Jabhat Al-Nusra (acum Hay’at Tahrir Al-Sham) la sfârșitul lunii martie a anului 2015.

Majoritatea populației din Busra Al-Sham fusese strămutată în urma acestui atac; ei au fost stabiliți în vecinătate, în guvernoratul Al-Suweida

Leave A Reply

Your email address will not be published.