Avioane britanice au bombardat poziții ale armatelor pro-guvernamentale siriene

0 128

Forțele aeriene britanice a bombardat forțele pro-guvernamentale din Siria, în apropiere de granița cu Irak și Iordania luna trecută, scrie ziarul britanic „Sunday Times“ citat de news.bg

Un soldat sirian a fost ucis, iar alte șapte au fost răniți.Atacul a fost efectuat cu o lună în urmă. Avionul de lupta „Typhoon“, a aruncat o bomba de 30 kilograme și bombe Paveway IV asupra forțelor pro-guvernamentale în timpul unui conflict în deșert, lângă Al TANF, baza forțelor speciale britanice și americane, la granița Iordania-irakiana.

Bomba a fost lansată ca răspuns la încercarea forțelor regimului să se deplaseze spre bază, care este folosită pentru a instrui rebelii sirieni Maghawir al-Thowra, care luptă împotriva DAESH ( „Statul Islamic“).

Baza este înconjurată de o zonă tampon de 54 de kilometri. Milițiile militare conduse de liderii sirieni au fost instruiți de către Statele Unite să nu se apropie.

Separat, ziarul britanic scrie că un avion de transport de 44 milioane de lire sterline este grav afectat într-un incident din deșertul sirian. Avionul este deteriorat după o aterizare dura în timpul unei misiuni secrete. Forțele speciale britanice folosesc Hercule C-130J pentru misiuni în Irak și Siria

Leave A Reply

Your email address will not be published.