Maduro a ordonat pregătirea de luptă a armatei având în vedere planurile de invazie ale lui Trump

0 188

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat forțelor armate să intre în stare de alertă după apariția informației din SUA potrivit căreia, în urmă cu un an, președintele american Donald Trump a lansat posibilitatea unei invazii militare în Venezuela, precizează „Al Jazeera“ citată de news.bg.

El s-a referit la informații în mass-media din SUA, potrivit cărora în luna august a anului trecut, Trump a cerut consilierilor săi de politică externă opinia despre oportunitatea de a invada Venezuela, pe care administrația Trump a condamnat-o ca fiind coruptă și aflată sub o dictatură de extremă stânga.

În cursul unei reuniuni în vederea sancțiunilor pe care SUA le-au impus Venezuelei, țară bogată în petrol, Trump a apelat la consilierii săi și a cerut să se prăbușească rapid Venezuela care amenință securitatea regională, întrenând ”de ce SUA nu pot pur și simplu invada țara atât de tulbure?”

Propunerea a uimit pe cei prezenți la ședință, inclusiv pe secretarul de stat din acea perioadă Rex Tillerson și apoi pe consilierul de securitate Herbert McMaster, care ulterior, au părăsit administrația Trump.

Consilierii lui Trump au spus “nu”, precum și liderii latinio-americani cu careTrump a discutat, de asemenea, ideea.

Potrivit lui Maduro, aceste informații confirmă poziția de lungă durată că Statele Unite plănuiesc un atac militar împotriva Venezuelei casă profite de rezervele sale vaste de petrol.

El a chemat trupele să rămână vigilente, a criticat „ viziunea de supremație penală a celor care guvernează Statele Unite ale Americii.“

“Intervenția militară a Imperiului American nu va fi niciodată o soluție la problemele Venezuelei”, a spus Maduro.

Chiar și unii dintre cei mai loiali aliați din America Latină au fost obligați fără tragere de inimă să ia partea lui Maduro condamnând „zăngănitul de arme“ al luiTrump.

Președintele columbian Juan Manuel Santos, care este un mare susținător al eforturilor SUA de a-l izola Maduro, a declarat că invazia va avea un sprijin zero în regiune.

Leave A Reply

Your email address will not be published.