Rusia speră în ”iluminarea” politică a Marii Britanii după demisia lui Johnson

0 208

Kremlinul a spus că aportul fostului ministru britanic de externe, Boris Johnson in relațiile dintre Marea Britanie și Rusia a fost foarte modest și că Moscova se așteaptă acum ca Marea Britanie sa primească o iluminare politică, scrie „Reuters“ citat de news.bg

Otrăvirea fostului spion rus Serghei Scripal și a fiicei lui Iulia în orașul englez Salisbury în luna martie a provocat o criză în relațiile dintre Moscova și Londra. Seful Departamentului Contraterorism din Poliția britanică a declarat că britanica Down Sturgess, care a murit duminică, a fost otrăvită de aceeași substanță neuropatică.

Rusia neagă acuzațiile aduse de autoritățile britanice pentru participare la otrăvire și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că Moscova speră că rațiunea va câștiga acum.

“Ne așteptăm ca Marea Britanie sa primeasca o iluminare politică pe această temă”, a declarat Peskov presei internaționale.

„Asteptam mai devreme sau mai târziu orice explicație rezonabilă sau o justificare pentru situația recentă din Salisbury și situația care a urmat“, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.