Trump: Europa trebuie să cheltuie mai mulți bani pentru apărare

0 170

Donald Trump a recunoscut astăzi că întâlnirea sa cu Vladimir Putin la Helsinki ar putea fi mai ușoară decât summit-ul NATO de la Bruxelles sau vizita sa în Marea Britanie, relatează AFP, citată de BTA.

Președintele american prezice discuții dificile cu NATO cu privire la cheltuielile de apărare.

“Sincer vorbind, cu Putin ar putea fi mai ușor decât îmi imaginez”, a declarat Trump jurnaliștilor pe peluza Casei Albe.

Președintele a recunoscut că nu poate să-și dea sama dacă omologul său rus este un prieten sau un dușman și l-a numit “concurent”, a transmis Associated Press.

“Cred că înțelegerea cu Rusia, înțelegerea cu China, cu alte țări este ceva bun, nu rău”, a spus el.

Trump a vorbit din nou, în mod critic la adesa NATO și a declarat că pactul „nu se referă doar la noi, dar cred că vom face ceva. Noi cheltuim prea mult și ei plătesc prea puțin. Dar vom rezolva (această situație) și toate țările vor fi mulțumite “, a afirmat șeful statului.

Președintele american a subliniat că anul trecut Washingtonul a pierdut 151 miliarde de dolari în sfera comercială. În plus, “cheltuielile militare de anvergura ale Washingtonului” pe linia NATO îi ajută (pe aliați) mult mai mult “decât pe SUA”, spune Trump.

Aceste cuvinte ale președintelui sunt un răspuns la cele spuse ieri de Tusk care afirma că America nu va avea un aliat mai bun decât Europa, care cheltuie mai mult pe apărare decât Rusia și China. (…)

Leave A Reply

Your email address will not be published.