Kremlin: Nord Stream 2 nu face Germania dependentă de Rusia

0 219

Kremlinul este convins că Nord Stream 2 nu va face Germania dependentă de Rusia, ci dimpotrivă – va deveni garant al stabilității, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitry Peskov, comentând declarațiile făcute de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

“În ceea ce privește dependența Germaniei ca un cumpărător major al gazului nostru – nu putem fi de acord cu acest lucru, deoarece astfel de livrări de gaze nu duc la dependența unei țări de alta. Acest lucru garantează stabilitatea și dezvoltarea în continuare a cooperării reciproc avantajoase în diverse domenii”, a adăugat el.

Kremlinul consideră criticarea proiectului Nord Stream 2 de către Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, ca fiind o rampă de lansare a afcerilor cu gazul natural lichefiat american, dezavantajos pentru Europa.

“În ceea ce privește încercările de a organiza diverse atacuri asupra acestui proiect comercial (Nord Stream 2 – TASS), am spus mai devreme că considerăm că aceasta este o manifestare a concurenței neloiale”, a spus Peskov. “Aceasta nu este altceva decât o încercare de a forța cumpărătorii europeni să achiziționeze gaze lichefiate mai scumpe”, a adăugat el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.