India a răspuns amenințărilor SUA de a impune sancțiuni din cauza planurilor de a cumpăra S-400

0 162

Negocierile dintre India și Rusia privind furnizarea de sisteme anti-rachete S-400 Triumph vor continua în ciuda presiunii din partea Statelor Unite, a raportat Tribune, referindu-se la ministrul indian al apărării, Nirmalu Sitkharaman.

Moscova și Delhi au convenit asupra livrărilor în luna mai, valoarea contractului fiind de șase miliarde de dolari. Cooperarea a provocat nemulțumirea Washingtonului: Statele Unite au avertizat că achiziționarea de arme ruse ar putea implica impunerea de sancțiuni împotriva țării cumpărătorului.

“Am spus delegatiei Congresului SUA ca aceasta este legea Statelor Unite si nu legea Natiunilor Unite”, a spus Sitkharaman.

Statele Unite se referă la legea “Cu privire la combaterea dușmanilor americani prin sancțiuni” (CAATSA), impunând restricții asupra țărilor care lucrează cu întreprinderi ruse de apărare, în special Rosoboronexport. Aceasta companie furnizează C-400 clienților străini.

Sistemul de rachete anti-avion S-400 Triumph este proiectat să intercepteze aeronave de detectare și control radar, avioane de recunoaștere, avioane tactice, rachete tactice, rachete balistice medii, ținte hipersonice și alte mijloace moderne de atac aerian.

Când jurnaliștii i-au cerut ministrului să explice dacă aceasta ar însemna că legea americană nu se aplică în India, ea a răspuns: “Desigur, nu (nu se aplică.” – Ed.) “

Potrivit Tribune, Sitharaman a menționat că negocierile privind acordul se află în faza finală. Potrivit ei, partea indiană a informat partea americană că are relații lungi cu Rusia, care se va dezvolta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.