Kremlinul a spus ce așteaptă de la întâlnirea Putin-Trump

0 158

Moscova se așteaptă ca summit-ul președinților ruși și americani, Vladimir Putin și Donald Trump, la Helsinki, să ne permită să depășim criza relațiilor. Acest lucru a fost spus de către purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov într-un interviu cu postul de televiziune RT.

El a comentat, de asemenea, principiul lui Donald Trump privind promovarea agresivă a intereselor Americii. Potrivit lui, acest lucru nu deranjează Rusia, pentru că “orice șef de stat în primul rând apără interesele țării sale”.

Peskov a reamintit că, în mod logic, și pentru Putin cele mai importante sunt interesele Rusiei și poporului rus.

“Prin urmare, acceptăm  că aceasta este viziunea președintelui american asupra lumii, doar reflectând la țara sa”, a spus el.Cu toate acestea, potrivit lui Peskov, o astfel de abordare este viabilă numai în combinație cu dorința de a dezvolta o cooperare reciproc avantajoasă, luând în considerare interesele fiecăruia.

Pregătirea ședinței

Așa cum a menționat Peskov, nu este planificată o declarație comună privind rezultatele discuțiilor – liderii vor organiza o conferință de presă. Potrivit lui, există deja “înțelegere cu privire la algoritmul tehnic al acestei conferințe de presă”, și și-a exprimat speranța pentru o informare cât mai detaliată pentru mass-media internațională.

El a explicat, de asemenea, că agenda reuniunii “nu este încă scrisă”, și că ea va fi alcătuită în timpul summitului. În plus, Peskov a comentat informațiile mass-media din SUA care susțin că Trump pregătise pentru Putin un mic cadou: ”schimbul de cadouri este posibil, dar “nu va fi principalul lucru”.

Comunicarea dintre cei doi lideri

Summitul de la Helsinki va fi prima întâlnire între Putin și Trump în afara forurilor internaționale multilaterale. Tema centrală a întâlnirii, după cum a afirmat adjunctul președintelui, Yuri Ushakov, va fi starea actuală și perspectivele dezvoltării relațiilor ruso-americane.

Liderii Rusiei și ai Statelor Unite s-au întâlnit personal de două ori. În iulie 2017, președinții au purtat discuții deplină în timpul summitului G20 de la Hamburg, discutând despre problemele relațiilor bilaterale, crizei siriene și ucrainene.

În noiembrie, Putin și Trump vorbeau “în picioare” la summitul APEC din Danang. În cadrul reuniunii, au aprobat o declarație comună cu privire la Siria. După aceea, șefii de stat au vorbit de mai multe ori prin telefon.

Leave A Reply

Your email address will not be published.