Comemorarea asasinării familiei țariste – o sută de mii de oameni în frunte cu Patriarhul

0 442

Patriarhul rus Kirill a condus o coloană de peste o sută de mii de credincioși spre locurile în care a fost martirizată familia țarului rus Nicolae al II-lea, acum 100 de ani.

Potrivit RIA Novosti, procesiunea a pornit din centrul orașului Ekaterinburg, spre locul înmormântării mucenicilor, Ganina Yama, unde a fost săvârșită o slujbă.

 Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și pelerinii au parcurs peste 22 de kilometri — drumul crucii a început la Biserica Tuturor Sfinților („Biserica pe Sânge”), unde Patriarhul slujise noaptea o liturghie. Potrivit forțelor de ordine, numărul participanților la marș a depășit cifra de o sută de mii.

Patriarhul Kirill a lujit o moliftă la crucifixul instalat lângă mina în care bolșevicii au încercat sănimicească rămășițele familiei țarului.

„Cei care nu vor putea intra, vor avea posibilitatea să urmărească slujba pe ecrane mari. Toți vor asigurați cu hrană, vom distribui din darurile mănăstirești. Credeți-ne, coacerea a sute de mii de plăcinte e o mare ispravă”, a menționat episcopul Evghenyi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.