(VIDEO)Putin: Occidentul scuipă pe obiecțiile noastre privind extinderea NATO spre est

0 258

Rusia vede “extrem de negativ” extinderea NATO spre Est, inclusiv  aderarea viitoare a Georgiei și a Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de către președintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat Fox News, citat de portalul de știri news.bg..

„Pentru noi este o amenințare directă la adresa securității noastre. Mișcarea infrastructurii NATO către granițele noastre este o amenințare pentru noi iar acest lucru nu îl putem cataloga decât ca fiind foarte negativ“, a declarat Putin într-un interviu, după întâlnirea cu Donald Trump la Helsinki.

Acum, infrastructura NATO se extinde, numărul crescut de trupe NATO în regiune ar trebui să nu depășească 10 000, a declarat Putin, adăugând că realitatea este contrară celor înscrise în documentul relațiilor fundamentale construite între Rusia și NATO.

”Acesta este cu siguranță un factor destabilizator. Trebuie să îl luăm în considerare în relațiile noastre”, crede el.

“Dar acum nu am vorbit cu președintele Trump despre acest lucru”, a declarat președintele rus.

Putin a spus că Moscova trebuie să răspundă la tot ceea ce se întâmplă la granițele Rusiei.

Expansiunea NATO în Est a avut loc în două valuri. Când URSS a părăsit Germania, ni s-a spus că rușii ar trebui să știe un sigur un lucru: NATO nu se va extinde spre est, dincolo de granițele Germaniei. Cele două valuri au avut loc în ciuda principalelor noastre obiecții, au scuipat pe obiecțiile noastre, a spus liderul rus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.