(VIDEO) Directorul APIA Cluj, dispărut pe Lacul Beliș

0 225

O operaţiune de căutare cu scafandri se desfășoară, duminică, pe Lacul Beliş, din judeţul Cluj. Scafandrii caută, încă de sâmbătă seară, un bărbat care ar fi dispărut în apele lacului. Ar fi vorba despre directorul APIA Cluj. Salvatorii au găsit pe lac barca acestuia, în care erau mai multe bunuri personale, printre care ochelarii de soare şi telefonul mobil.

Echipaje de scafandri caută de sâmbătă seara pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele un bărbat dat dispărut, despre care surse judiciare spun că ar fi şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Potrivit reprezentaţilor ISU Cluj, un apel a fost primit sâmbătă seara în jurul orei 22,00 la numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele, în apropierea barajului.

Căutările au fost efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost reluate de dimineaţă împreună cu o echipă de scafandri de la ISU Arad. O echipă a Salvamont-Salvaspeo a sosit pentru a sprijini căutările la care se adaugă şi echipaje ale ISU Cluj.

“De asemenea, sunt două bărci din cadrul ISU Cluj care sprijină căutările, din care una este dotată cu sonar, se cartografiază fundul lacului, în zona în care ar fi fost posibil să fi căzut, nu se ştie cu exactitate zona, a fost un apel în care s-a anunţat iniţial că se vede o barcă care se învârte în cerc pe lacul Beliş”, a declarat duminică Andrei Biriş de la ISU Cluj.

Acesta a explicat că acţiunea de cartografiere a zonei este necesară deoarece, dacă sunt adâncimi de peste 40 de metri este nevoie de intervenţia unui echipaj de scafandri specializaţi şi autorizaţi, cu aparatură specială.

“Acolo unde adâncimile sunt sub 40 de metri continuă căutările, dar este necesar să se cunoască care sunt specificaţiile zonei în care se fac căutări”, a spus Biriş.

Potrivit unor surse judiciare dispărut ar fi directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia. Acesta deţine, potrivit colegilor săi, o cabană în zona lacului Beliş-Fântânele.

”În cursul serii de sâmbătă, imediat după ora 22, a fost primit un apel pe numărul unic de urgenţă 112, care anunţa faptul că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele, în apropierea barajului. Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo şi alte două bărci civile. Din păcate căutările au fost fără rezultat până la orele 24, când s-au încetat temporar căutările. Duminică dimineaţă, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniţi de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, şi un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj. Este căutat un bărbat care ar fi dispărut în lac”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, de asemenea, echipe de salvare din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo sunt în drum spre locul incidentului în vederea reluări căutărilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.