Rusia a pregătit măsuri de răspuns la sancțiuni împotriva porturilor ei din Marea Neagra

0 119

O altă inițiativă anti-rusească a Kievului și Occidentului are toate șansele să se confrunte cu consecințe grave din cauza contramăsurilor rusești.

Guvernul Ucrainei continuă să încerce să provoace pagube maxime asupra Rusiei și să-și limiteze posibilitățile de dezvoltare. În acest moment, în atentia politicienilor ucraineni se afla porturile rusești, împotriva cărora Kievul intenționează, împreună cu Occidentul sa aplice sancțiuni. În același timp, ca o scuză pentru o altă rundă de agresiune împotriva Federației Ruse este asa-zisa „blocada rusă“ a Mării Azov, care în cele din urmă are un „caracter absolut nerezonabil.“

În mod similar, într-un interviu pentru RT, Leonid Kalshnikov a comentat recent cu privire la inițiativa statului ucrainean. Politicianul rus a menționat că, în cazul proiectului anti-rus al Kievului, Rusia are posibilitatea de a pregăti destul de ușor un răspuns la sancțiunile împotriva porturilor de la Marea Neagră. În același timp, a fost subliniată posibilitatea conducerii ruse de a declanșa renegocierea „Convenției de la Montreux privind statutul Strâmtorilor.“ Și cu bunele relații actuale dintre Moscova și Ankara, care sunt la un nivel înalt, în opinia sa, este puțin probabil ca Occidentul să ramina încântat de rezultat.

„Având în vedere că relațiile noastre cu Turcia de astăzi sint în creștere, cred că Occidentul nu ar fi deloc surprins, dacă se vor introduce un set nou de sancțiuni care să vizeze Ucraina și statele occidentale“ – a arătat Kalașnikov care ar fi răspunsul părții ruse, un raspuns care ar putea afecta în cele din urmă interesele SUA și ale aliaților săi , ale căror nave pot avea restricționate accesul în Marea Neagră.

Politicianul rus, de asemenea, a spus că pentru escaladarea actuală a tensiunilor, care se observă acum în Marea Azov, partea ucraineană este de vină. Motivul pentru această stare de fapt, este acela că forțele de securitate ucrainiene au arestat nava rusească de pescuit „Nord“, în ajunul Cupei Mondiale 2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.