Sibiu: 400 de pasageri au fost evacuaţi de pe aeroport, din cauza unei substanțe necunoscute. Cursele vor fi întârziate

0 184

ACTUALIZARE:

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU citați de News.ro.

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului. După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport. Oficialii Aeroportului Sibiu au precizat că nu există curse anulate deocamdată, dar acestea vor fi întârziate.

Informație inițială

Cursele vor fi întârziate pe Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS), după ce 400 de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă joi după-amiază, din cauza unei substanţe necunoscute, care degajă un miros înţepător, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar, potrivit Agerpres. Potrivit acesteia, nimeni nu este rănit şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.

‘Cursele vor fi întârziate. Nu există nicio cursă anulată’, a precizat reprezentanta AIS.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au luat deja probe din aer, pentru a depista despre ce substanţă este vorba.

‘Din primele informaţii, se pare ca este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime. Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei’, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Ramona Nistor.

Este al doilea incident din acest an la AIS, după ce în luna martie două persoane care au pătruns în incinta aeroportului au escaladat gardul de protecţie, în apropierea remizei de pompieri, la aproximativ o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor.

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a criticat şi joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, felul în care conducerea AIS şi cea a Consiliului Judeţean gestionează securitatea la aeroport, în perspectiva organizării la Sibiu, în 2019, a Summitului UE, la care sunt aşteptaţi şefi de stat care vor ajunge prima dată cu avioanele la AIS.

Aeroportul Internaţional Sibiu este o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.