Putin avertizează: SUA sunt confuze folosind dolarul ca armă politică

0 166

Utilizarea sistemelor de plată de către Washington, în scopuri politice subminează dolarul ca monedă globală, a spus președintele rus, Vladimir Putin, în timpul summitului BRICS din Africa de Sud, a raportat mass-media din Rusia.

„În ceea ce-i privește pe partenerii noștri americani, care introduc restricții, inclusiv cele privind tranzacțiile în dolari, eu cred că acest lucru este o eroare strategică mare. Astfel, se subminează încrederea în dolar ca monedă de rezervă“, a declarat șeful statului rus.

Putin a adăugat că Rusia nu intenționează să renunțe la dolar așa cum este utilizat pe scară largă în comerțul internațional și de afaceri.

„Vom continua să folosi dolarul american, cu excepția cazului în SUA nu ne împiedică să o facem“, a declarat Putin în discursul său de încheiere a sumitului BRICS.

Președintele rus, cu toate acestea, a subliniat necesitatea unei alte monede în comerțul mondial și apariția unor noi monede de rezervă, cum ar fi rubla.

Putin a explicat lichidarea de către Rusia a titlurilor de stat deținute de SUA și creșterea rezervelor naționale de aur ca o strategie menita sa minimizeze riscurile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.