Orbán la Băile Tuşnad: Toate ţările europene au dreptul să spună nu imigraţiei

0 308

Fiecare ţară europeană are dreptul să îşi apere cultura creştină, modelul familiei tradiţionale şi este îndreptăţită să respingă imigraţia, a anunţat premierul Viktor Orbán în cadrul discursului susţinut sâmbătă, în ultima zi a celei de a 29-a ediţii a Universităţii de Vară şi Tabere Studenţeşti de la Băile Tuşnad, transmite MTI.

În faţa a mii de persoane care au venit să-l asculte, Orbán a spus referindu-se la anul care a trecut de la ultima sa prezenţă de anul trecut la Tuşnad, că maghiarii din Bazinul Carpatic au trecut de un prag psihologic datorită faptului că un milion de oameni au cerut şi au obţinut cetăţenia ungară.

A afirmat că după opt ani de guvernare neîntreruptă, guvernul ungar a primit, în luna aprilie, şansa de a continua munca sa timp de încă patru ani, totodată a obţinut mandatul de a construi o nouă eră. Procesul de unificare a naţiunii maghiare s-a transformat într-un proces de construcţie a naţiunii, iar repetiţia finală a acestuia a avut loc în luna aprilie.

Rezultatele alegerilor demonstrează că această construcţie a naţiunii maghiare este una de succes. Am dovedit că noi, maghiarii, suntem capabili să ne înţelegem situaţia complicată şi complexă, iar dacă trebuie, putem decide unanim asupra destinului nostru, putem să ne mobilizăm ca o singură naţiune, a spus premierul ungar.

“Despre Secuime pot spune că maghiarii din afara graniţelor au fost alături de cei din ţara mamă, iar fiecare vot exprimat aici a fost o asumare de răspundere pentru Ungaria. Pentru această asumare şi această alăturare vreau să mulţumesc acum”, a anunţat şeful guvernului Ungariei.

Potrivit lui Orbán, victoria cu două treimi din 2010 a împuternicit partidele parlamentare să construiască un nou sistem: ceea ce în economie înseamnă un model maghiar, în politică înseamnă o nouă ordine constituţională bazată pe ideea de naţiune şi creştinism. Premierul a apreciat că prin victoria din 2014 au
primit împuternicire pentru stabilizarea sistemului.

După victoria de la alegerile din acest an, în opinia lui Viktor Orbán sarcina este construirea unei ere noi, adică să potrivească sistemul politic în era culturală.

“Avem nevoie de o abordare intelectuală şi culturală nouă, după a treia două-trime şi, este de netăgăduit, că din septembrie ne aşteaptă schimbări majore”, a formulat.

Vorbind despre stabilizarea sistemului construit până acum, premierul a amintit: de la “creşterea economică” de minus 6 procente din 2009, în 2017 Ungaria are o performanţă de plus patru
la sută, iar valoarea PIB-ului a fost în 2010 de 22.224 miliarde de forinţi, pe când acum este de 38.183 miliarde.

“Împrumutul luat din cauza crizei din 2008 l-am rambursat, am trimis FMI-ul acasă, deficitul îl ţinem sub control, iar datoria de stat a scăzut de la 85 la sută la 75″, a enumerat premierul. Acesta a adăugat că acum în Ungaria lucrează cu 756 de mii mai mulţi, decât în 2010, salariile au crescut cu 60 la sută, rata
fertilităţii a crescut de la 1,25 la 1,5, iar numărul infracţiunilor s-a redus la jumătate.

Bazându-se pe această stabilitate, guvernul şi-a propus unele ţinte mai mari, care până de curând păreau imposibile: până în 2030 Ungaria să fie printre primele cinci ţări UE la capitolul nivel de trai, oprirea scăderii natalităţii, drumurile de mare viteză să ajungă până la graniţe, Ungaria să devină independentă din punct de vedere energetic, să fie construită noua armată ungară, a spus premierul.

Cel mai mare plan al Ungariei: Reconstrucția Bazinului Carpatic

Viktor Orbán a numit reconstruirea Bazinului Carpatic unul din cele mai importante planuri ale Ungariei. Premierul ungar a spus că “a luat sfârşit era celor 100 de ani de singurătate maghiară. Suntem din nou puternici, avem determinare, suntem curajoşi, avem putere, avem bani, avem resurse”.

Acesta a adăugat: în ultimii ani Ungaria a demonstrat vecinilor săi că “celui care colaborează cu maghiarii îi merge bine”. Viktor Orbán a spus că Budapesta îşi invită vecinii să îşi lege ţările de Ungaria prin trenuri de mare viteză şi autostrăzi, să îşi conecteze reţelele energetice şi să îşi armonizeze politicile privind apărarea şi dezvoltarea capacităţilor militare.

Pentru a construi împreună este nevoie de respect reciproc, a atras atenţia premierul ungar. Orbán a afirmat că maghiarii înţeleg că pentru români Centenarul este o sărbătoare, dar le cere înţelegere pentru faptul că maghiarii “nu au nimic de sărbătorit”.

Acesta a anunţat: trebuie confruntat faptul că de 100 de ani România modernă nu ştie ce să facă în privinţa stării de fapt că aici trăiesc 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există.

Potrivit sloganului UDMR (1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România), cu care premierul ungar s-a declarat de acord, Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului, a declarat Viktor Orbán.

În loc să negăm realitatea, ar trebui să privim situaţia ca pe o resursă. Să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ţinut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce
mai puternică. Acest lucru ar însemna un plus de forţă şi pentru România, a formulat premierul Ungariei.

Orban: trebuie să ne apărăm identitatea creștină și tradițiile naționale

Prima teză ar fi că fiecare ţară europeană are dreptul de a-şi apăra cultura creştină şi de a respinge ideologia multiculturalismului. Totodată, fiecare ţară are dreptul de a apăra modelul familiei tradiţionale şi să declare că “fiecare copil are dreptul la o mamă şi la un tată”, a transmis Viktor Orbán.

A treia teză enunţată se referă la dreptul statelor din Europa Centrală şi de Est la apărarea pieţelor proprii şi a sectoarelor economice cruciale din punctul de vedere al strategiei naţionale.

A patra teză fundamentală este că ţările au dreptul să îşi apere graniţele şi să respingă migraţia. Premierul consideră o teză de bază şi dreptul fiecărei ţări de a insista la respectarea principiului “o naţiune, un vot”, atunci când se discută chestiuni cruciale, iar această teză ar trebui aplicată şi funcţionării Uniunii Europene.

“Noi, europenii din zona Centrală şi de Est spunem că există viaţă şi după globalizare, iar drumul Europei Centrale este drumul uniunii naţiunilor libere”, a anunţat premierul Ungariei.

Acesta a vorbit şi despre faptul că momentan UE duce o politică rusească primitivă, pe când ar fi necesară, de fapt, o politică rusească mai nuanţată.

Premierul a adăugat că siguranţa Ungariei, a întregului Bazin Carpatic şi a Europei depind, astăzi, de măsura în care Turcia, Israelul şi Egiptul vor fi ţări suficient de stabile pentru a putea opri valul migraţiei musulmanilor, a adăugat Viktor Orbán.

Dacă oricare din aceste trei ţări îşi va pierde stabilitatea, acest lucru va avea consecinţe foarte grave asupra securităţii Europei, a afirmat şeful guvernului de la Budapesta.

Oban: Actualii lideri europeni sunt dușmanii Europei

Orbán este de părere că actualii lideri ai Europei sunt nepotriviţi, nu ştiu să apere continentul de imigraţie. Premierul a formulat: elita europeană a dat faliment, iar simbolul acestui faliment este Comisia Europeană, ale cărei zile sunt numărate.

Premierul a spus că potrivit tratatului UE Comisia Europeană trebuie să fie imparţială şi nepartinică şi să garanteze cele patru libertăţi. În schimb, actuala Comisie este partinică deoarece stă de partea liberalilor, e părtinitoare, pentru că lucrează împotriva Europei Centrale şi nu este prietenă cu libertatea, deoarece în locul libertăţilor lucrează la construirea unui socialism european, a afirmat Orbán.

În opinia sa, elita europeană exclusiv liberală a dat faliment pentru că şi-a negat rădăcinile şi în locul unei Europe bazate pe valori creştine construieşte o Europă a societăţii deschise. “În Europa creştină munca a avut cinste, omul a avut onoare, bărbatul şi femeia au fost egali, familia a stat la baza naţiunii, naţiunea a stat la baza Europei, iar statele garantau siguranţa. În Europa societăţii deschise de astăzi nu există graniţe, europenii pot fi schimbaţi cu imigranţii, familia s-a transformat într-o formă de coabitare ce poate fi schimbată după bunul plac, naţiunea, conştiinţa naţională şi simţirea naţională se dovedeşte a fi negativă şi depăşită, iar statul nu mai garantează siguranţa în Europa”, a concluzionat premierul ungar, adăugând că în Europa liberală europenismul a rămas o formă fără conţinut.

Potrivit lui Viktor Orbán democraţia liberală s-a transformat în “non-democraţie liberală”. “Există liberalism, dar nu există democraţie”, a afirmat Orbán vorbind despre statele vestice ale Europei, adăugând că aici cenzura şi limitarea libertăţii de exprimare a devenit parte a cotidianului.

În opinia premierul, Fidesz trebuie să îşi concentreze puterile pe alegerile europarlamentare din 2019, care pot avea o singură temă europeană serioasă şi anume, imigraţia.

Şeful guvernului de la Budapesta a spus că dacă Europa decide pe tema migraţiei, atunci decide şi soarta elitei europene, dacă aceasta a tratat corespunzător chestiunea.

Blocarea lui Soros înseamnă salvarea Europei

În opinia sa, elita europeană este nervoasă pentru că alegerile care au avut un rezultat avantajos pentru Ungaria au blocat transformarea pe scară largă a Europei, adică planul Soros. Orbán crede că prin alegerile europarlamentare poate fi blocată atingerea acestui scop de a duce Europa într-o eră post creştinism şi post-naţiuni.

Democraţia liberală are alternativă: creştin-democraţia, a arătat prim-ministrul. El a catalogat o momeală abordarea conform căreia şi creştin-democraţia poate fi liberală. Orbán a anunţat: creştin-democraţia – dacă vreţi – este iliberală.

Democraţia liberală este de partea multiculturalismului, a imigraţiei şi a modelului variabil al familiei. În schimb creştin-democraţia dă prioritate culturii creştine, este anti-imigraţie şi stă de partea familiei creştine, a spus Viktor
Orbán.

Conform prim-ministrului la alegerile europarlamentare de anul viitor se poate spune adio nu doar democraţiei liberale, ci şi elitei din ’68. În cadrul discursului susţinut la Universitatea de Vară de la Tuşnad, premierul ungar a afirmat că după părerea sa, în locul generaţiei din 1968, a venit timpul generaţiei din 1990: una anticomunistă, creştină, dedicată naţiunii. “În urmă cu treizeci de ani am crezut că Europa este viitorul nostru, acum credem că noi suntem viitorul Europei”, şi-a conchis prelegerea de la Băile Tuşnad premierul Viktor Orbán.

Leave A Reply

Your email address will not be published.