Primarul comunei Pardina din Tulcea se comportă ca în Evul Mediu

Grobianul primar care visează la pensii speciale a sechestrat peste 100 de vaci pe care le ține într-un țarc fără apă și mâncare

0 460

”Primim în mesaje aceste poze. Șocați de cum arată animalele, întrebam ce este cu ele. Aflam că sunt confiscate de primarul comunei Pardina din Tulcea, pentru ca au intrat într-un lan de porumb. Așa că primarul, le ține închise în condițiile pe care le vedeți, fără apă și fără mâncare de joia trecută” spun reprezentanții Asociației pentru Protecția și Salvarea Animalelor, Kola Kariola.

Proprietarii animalelor, au vrut să plătească pagubele produse de bietele animale, însă primarul le impune și o taxă de obor. Taxa complet nejustificată . Cert este ca primarul refuză să le înapoieze propietarilor cele peste 100 de vaci. Printre ele sunt și viței despărțiți de mame. Proprietarilor le este interzis să hrănească animalele. Sunt aproximativ 100 de animale într-un tarc de 200 mp.

”Am luat și noi legătura cu primarul, care în versiunea lui spune că proprietarii refuză să plătească pagubele. Am luat legatura și cu unul dintre propietari care afirmă la rândul lui că doresc să achite pagubele, suma fiind stabilită la 2500 lei. Ca să înțelegeți și mai bine, terenul pe care era cultivat porumbul aparține surorii primarului”, mai spun reprezentanții Kola Kariola.

Unul dintre proprietarii animalelor a fost din prima zi la primărie să își achite partea lui de pagubă și apoi să își ia văcuțele acasă. A fost refuzat și i s-a spus de către primar că are el grija să fie distruși. Refuzul venind și pe fondul taxei de obor, impusă de primar pe fiecare animal în parte, 40 lei pe zi. Cu cât ține mai mult animalele sechestrate, cu atât taxa crește mai mult.

”După ce am discutat telefonic cu primarul, acesta ne-a trimis un material video care arată cum hrănește  el animalele. Pozele primite până la conversația avută arată clar ca animalele nu au fost hrănite corespunzator, lucru susținut și de proprietarii animalelor. De altfel se și vede asta chiar din fimarea trimisă de primar”, mai spun cei de la Kola Kariola.

Pentru noi situatia este urmatoarea. Conform legislatiei de protectie a animalelor, aceste animale sunt maltratate, înfometate și ținute în conditii improprii chiar de primăria Pardina. Așa că vom face sesizări către primarie, DSV-ul local, ANSVSA și politie.

Proprietarii animalelor spun că au vrut să depună plângere la poliție dar au fost refuzxați iar cei de la DSV Tulcea au refuxat la rândul lor orice formă de comunicare. Revenim cu amănunte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.