Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, în grupul de lucru pentru implementarea proiectului ”Spitalul Regional de Urgență Cluj”

0 159

Nicolae Burnete, ministrul Cercetării și Inovării, Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu, secretar de stat în MS, Aurel Cherecheș, prefectul Clujului și primarul comunei Florești, Horia Șulea, au făcut parte din grupul de lucru constituit în vederea implementării proiectului ”Spitalul Regional de Urgență Cluj”.

Astfel, la sediul Prefecturii Cluj, în ședința de lucru s-a prezentat modelul arhitectural al viitorului Spital Regional Cluj, unitate care se va construi pe raza celei mai mari comune din România, comuna Florești.

Conform planurilor prezentate, spitalul va avea o suprafață totală de aproximativ 120.000 mp, din care cea mai mare parte (aprox. 49.000 mp) pentru servicii medicale și chirurgicale, iar aproximativ alți 3.000 mp. vor fi alocați pentru domeniul cercetării. Alți 19.000 mp vor fi destinați serviciilor de tratament.

Noul Spital Regional de Urgență Cluj va prelua rolul Spitalului Clinic Județean de Urgență și servicii medicale din alte unități sanitare, inclusiv din regiunea de nord-vest.

Costurile estimative pentru proiectarea, construcția și dotarea SRU Cluj, costuri estimate de către consultatul MS, sunt cu aproximație 377 milioane de euro cu TVA.

Pașii următori pentru proiectul Spital Regional Cluj:

· studiu de fezabilitate final: august 2018

· primirea documentației specifice și depunerea Aplicației de finanțare la Comisia Europeană: noiembrie 2018

· lansarea licitației de proiectare: 2019

· lansarea licitației de construcție și supervizare: 2020

· finalizare  construcție, echipare, operaționalizare: decembrie 2023.

După participarea la grupul de lucru, ministrul Nicolae Burnete a vizitat și Atelierul de Cercetare și Experimentare – producție Cluj-Napoca, una dintre filialele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Silvicultură ”Marin Drăcea”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.