România ignorată! Compania germană de auto BMW va construi o fabrică la Debrecen

0 164

Potrivit agenției de presă MTI, fabrica se va ridica pe un teren de 400 de hectare, aflat în apropierea oraşului, şi va produce pe o singură linie de producţie atât autovehicule tradiţionale, cât şi electrice, cu cele mai moderne tehnologii din industrie auto, a declarat ministrul.

Capacitatea fabricii va fi de 150.000 de maşini pe an. Péter Szijjártó a accentuat că valoarea investiţiei depăşeşte un miliard de euro şi va crea, încă de la început, peste 1000 de locuri de muncă noi. Acesta a explicat că terenul pe care se va ridica fabrica o să ajungă în proprietatea BMW în a doua parte a anului
viitor, iar în 2019 va începe recrutarea forţei de muncă.

Investiţia contribuie la competitivitatea Ungariei şi consolidează relaţiile economice dintre Ungaria şi Germania, a arătat ministrul. Péter Szijjártó consideră că, atunci când Ungaria a intrat în competiţia pentru investiţii, a reuşit să vină cu argumente serioase pentru alegerea acestei ţări, inclusiv impozite
mici, o reglementare flexibilă a pieţei forţei de muncă, formare profesională duală şi pregătirea forţei de muncă în domeniul tehnic şi informatic de mare calitate.

În opinia sa, politica economică bazată pe toate acestea s-a dovedit a fi una de succes. Investiţiile cresc an de an, iar anul trecut au fost depăşite toate recordurile: 96 de investiţii noi au fost demarate în Ungaria prin intermediul sistemului de promovare al investiţiilor.

Ministrul a subliniat că acum se poate vorbi despre un nou succes semnificativ, întrucât unul dintre cei mai mari, mai de succes şi mai moderni producători de automobile din lume a ales Ungaria pentru creşterea capacităţii sale de producţie în Europa. Negocierile durează de 14 luni, BMW a analizat mai multe oraşe europene pentru a realiza această investiţie, a spus ministrul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.