Rusia a propus SUA să restaureze împreună Siria

Propunerea a fost primită cu răceală de partea americană

0 153

Rusia a folosit canalul de comunicare cu un general american pentru a propune fostului inamic din Războiul Rece să coopereze în restaurarea Siriei și la revenirea refugiaților în țară, anunță news.bg.

Propunerea a fost trimisă la 19 iulie printr-o scrisoare a lui Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Rusiei generalului american Joseph Dunford, comandant al Joint Chiefs of Staff.

Planul rusesc, care a fost făcut public pentru prima oară, a fost primit cu raceala la Washington. Memorandumul spune că SUA va sprijini astfel de eforturi în cazul în care există o soluție politică pentru a pune capăt războiului din Siria, inclusiv în cazul în care se iau măsuri pentru desfășurarea unor alegeri sub supravegherea ONU.

Potrivit „Reuters“, propunerea ilustrează modul în care Rusia l-a ajutat pe președintele sirian Bashar Assad să schimbe cursul războiului, insistând ca Washingtonul și alte state sa ajute la restaurarea zonelor care se află sub controlul liderului sirian. Astfel de acțiuni ar consolida cel mai probabil puterea lui Assad.

În propunere se spune că regimul sirian se confruntă cu lipsă de echipamente, combustibil, alte materiale și de finanțare pentru reconstrucția țării în vederea revenirii refugiaților scrie în memorandum, care specifică faptul că oferta Rusiei vizează teritoriul controlat de guvernul sirian. În 2011, SUA au adoptat o politică prin care Assad ar fi trebui să părăsească puterea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.