Rpș albaștri pierd surprinzător la Viena și așteaptă returul de la București pentru revanșă

0 175

FCSB a fost învinsă de Rapid Viena cu scorul de 3-1 (2-0) în meciul care a avut loc joi pe Weststadion din capitala Austriei, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.

În faţa unui adversar care nu înseamnă prea mult în fotbalul european, FCSB a jucat slab în prima repriză, dar mai bine în cea de-a doua, iar diferenţa de două goluri este exagerată. Ambele echipe s-au remarcat prin nesiguranţă în faza defensivă.

Golurile gazdelor au fost marcate de Christoph Knasmullner (minutul 4), Mario Sonnleitner (40) şi Stefan Schwab (49), iar pentru oaspeţi a punctat Harlem Gnohere (47).

Apărarea vicecampioanei României s-a clătinat încă din start. Knasmullner a trimis un şut bun în minutul 2 şi tot el, singur între fundaşii centrali, a deschis scorul două minute mai târziu, la capătul unui contraatac rapid.

FCSB a echilibrat disputa şi a ratat o mare ocazie în min. 20, când portarul Strebinger a salvat la reluarea lui Teixeira. Roman, din poziţie bună, a trimis un şut în direcţia portarului (24).

Planic a greşit grav după un minut, dar Bălgrădean s-a remarcat la execuţia lui Alar. Altă mare ocazie a gazdelor a venit în min 31, când Schwab, dintre fundaşii centrali, a trimis cu capul pe lângă poartă.

Alar, servit de Murg, l-a remarcat din nou pe Bălgrădean, cel mai bun jucător al echipei sale în prima repriză (38). După două minute, fundaşul Sonnleitner, venit la colţul scurt, a înscris cu capul la un corner.

FCSB a încercat să revină înainte de pauză, însă Teixeira a fost blocat de un fundaş (44). În debutul actului secund, Strebinger a apărat în faţa lui Coman, intrat la pauză. La una din fazele următoare, Gnohere l-a învins pe portarul austriac de la marginea careului mic, după centrarea lui Stan (47).

După două minute, Bălgrădean a respins neinspirat în faţă o centrare de pe dreapta şi Schwab a înscris cu latul. Echipa lui Dică a părut capabilă să înscrie din nou. Teixeira şi Gnohere nu s-au sincronizat (57). Gnohere a creat din nou pericol (63), apoi Coman a finalizat prost un contraatac (64).

Rapid a fost periculoasă la lovitura liberă a lui Murg (72). Coman şi Man nu au reuşit să marcheze la o acţiune prelungită (73). Berisha l-a stopat prin fault pe Teixeira şi a văzut al doilea cartonaş galben, fiind eliminat (84).

Cu un om în plus, FCSB a forţat şi a avut trei ocazii uriaşe. Strebinger s-a evidenţiat din nou cu o paradă la şutul lui Rusescu (89), iar un minut mai târziu Coman a lovit baraa, imitat după încă un minut de Benzar.

Dică a început meciul cu fundaşul Alexandru Stan şi mijlocaşul Mihai Roman, abia transferaţi. Tehnicianul FCSB i-a titularizat şi pe Ovidiu Popescu, la închidere, alături de Mihai Pintilii, şi pe Olimpiu Moruţan la mijloc, în locul lui Florin Tănase, suspendat. Dennis Man a început meciul pe banca de rezerve. Marko Momcilovic a fost accidentat pentru acest meci, iar Junior Morais a fost şi el suspendat.

La Rapid Viena, atacantul român Andrei Ivan a intrat în min. 68. Returul va avea loc pe 30 august, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Rapid Viena – FCSB 3-1 (2-0)

Au marcat: Christoph Knasmullner (4), Mario Sonnleitner (40), Stefan Schwab (49), respectiv Harlem Gnohere (47)
Viena, Weststadion
Europa League – play-off (manşa întâi)

Au evoluat echipele:

Rapid: 1. Richard Strebinger – 19. Marvin Potzmann, 6. Mario Sonnleitner, 4. Mateo Barac, 5, Boli Bolingoli – 39. Dejan Ljubicic, 8. Stefan Schwab (căpitan) – 10. Thomas Murg (3. Mert Muldur, 89), 28. Christoph Knasmullner (25. Aleksandar Kostic, 86), 9. Veton Berisha – 29. Deni Alar (97. Andrei Ivan, 68). Antrenor: Goran Djuricin.
Rezerve neutilizate: 21. Tobias Knoflach – 16. Philipp Malicsek, 24. Stephan Auer, 43. Jeremy Guillemenot.

FCSB: 34. Cristian Bălgrădean – 20. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa (căpitan), 77. Alexandru Stan – 5. Mihai Pintilii, 23. Ovidiu Popescu (7. Florinel Coman, 46) – 28. Mihai Roman I (24. Raul Rusescu, 57), 11. Olimpiu Moruţan (98. Dennis Man, 46), 80. Filipe Teixeira – 9. Harlem Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad – 6. Dragoş Nedelcu, 17. Antonio Jakolis, 92. Kamer Qaka.

Arbitru: William Collum; arbitri asistenţi: David McGeachie, Douglas Ross; arbitru de rezervă: Nicholas Walsh (toţi din Scoţia)
Cartonaşe galbene: Sonnleitner (14), Berisha (41, 84), Popescu (45), Pintilii (79)
Cartonaş roşu: Berisha (84)

Leave A Reply

Your email address will not be published.