Siria neagă vehement că ar deține arme chimice

0 269

Siria nu dispune de arme chimice și, prin urmare, nu are cum să le folosească, a declarat șeful Ministerului sirian de externe, Walid Muallem, la o întâlnire cu ministrul rus de extern, Serghei Lavrov, iformează TASS citat de news.bg.

„În ceea ce privește presupusa utilizare a armelor chimice, nu avem si nu folosim arme chimice. Nu este necesar sa facem asta deoarece am câștigat pe câmpul de luptă“, a spus Muallem.

El a afirmat că SUA și principalii săi aliați împiedică procesul de pace. „Acum vom face ultimul pas în lupta împotriva terorismului, dar SUA, Marea Britanie și Franța nu sunt mulțumite de această evoluție a situației, astfel încât fac eforturi pentru a preveni dezvoltarea și progresul procesului politic, inclusiv prin intermediul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și fac încercări de a proteja rebelii din Frontul al-Nusra „ a adăugat ministrul.

Damascul „apreciază rolul Rusiei în combaterea terorismului în Siria .. În materie de reabilitare a infrastructurii și a economiei, de asemenea, vom da întâietate partii ruse“, a adăugat el.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a caracterizat „inacceptabilă“ utilizarea zonei de de-escaladarea Idlib de catre teroriști pentru atacuri împotriva forțelor siriene și a celor rusești.

„Vreau să spun că ne-am propus să dezvoltăm și să sprijinim cooperarea militară cu Iranul“, a spus Muallem. Siria va ajunge la sfârșitul eliberării Idlibului, chiar dacă Washingtonul și aliații săi vor ataca republica, a adăugat el.

„Vom folosi dreptul nostru de a ne apăra cu toată puterea. Acum, avertizam (Marea Britanie, SUA și Franța) în legătura cu participarea lor la agresiunea tripartită“, a declarat ministrul sirian de externe.

Siria se află în etapa finală a restabilirii securității și stabilității în republică. „Chiar acum ne gândim în mod activ la reconstrucția țării … Nu vom uita țările care ne-au împedicat. Odată ce trupele noastre au eliberat Gutta, Statele Unite ale Americii au efectuat un atac masiv cu pretextul folosirii de către noi a armelor chimice. Acum încep să se întoarcă refugiații sirieni la casele lor iar în cazul în care Occidentul este preocupat de refugiați, el trebuie să participe activ la reconstrucția infrastructurii și economiei siriene „ a spus el.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul rus al apărării a avertizat că liderul grupării teroriste Tahrir al-Sham, care este legată de organizația teroristă Frontul Al-Nusra, legată și ea de Al Qaeda planifică un atac chimic împotriva civililor din Idlib pentru a provoca un răspuns militar al Occidentului.

Rusia, alături de Iran și Turcia, sunt garante pentru o încetare a focului în Siria, Moscova asistând Damascul împotriva grupărilor teroriste și oferind asistență umanitară Siriei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.