(VIDEO) Apărarea aeriană siriană a respins lovituri aeriene asupra suburbiilor Damascului

0 153

Potrivit unei surse din serviciile de informații din Siria citate de Sputnik Internațional, avionul neanunțat a lovit un depozit de muniții la baza aeriană militară Mazzeh, cu toate acestea, aerodromul militar în sine nu a fost afectat.

Sursa a precizat că sistemele de apărare aeriană din Siria au respins loviturile aeriene. Ziarul Times of Israel a relatat, citând surse, că loviturile au fost efectuate de către aeronave israeliene.

Potrivit informaţiilor din mass-media, baza militară Mazzeh a fost ţintită de Israel în 2016 și în 2017, deși o sursă militară citată de agenția de știri SANA din Siria a respins informaţiile privind loviturile aeriene israeliene, spunând că exploziile de la baza aeriană au fost cauzate de un scurtcircuit.

În luna mai, Israelul a lovit zeci de ținte iraniene în Siria, după ce forțele iraniene ar fi tras 20 de rachete spre pozițiile israeliene de pe Golan Heights. Teheranul a negat că are baze militare în Siria. Israelul și-a exprimat în mod repetat preocupările legate de securitate față de prezența iraniană lângă granițele sale din Siria.

La începutul lunii august, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, a declarat că lupta împotriva terorismului a fost una dintre sarcinile forțelor iraniene din Siria, adăugând că Teheran își va menține prezența în țara ruptă de război atâta timp cât Damascul dorește acest lucru.

Cu toate acestea, Bahram Qassemi a subliniat, de asemenea, că forțele iraniene ar putea să-și diminueze prezența în Siria și chiar să şi-o încheie după ce situația din țara aflată în dificultate se normalizează, iar lupta împotriva terorismului aduce rezultate semnificative.

Așa cum semnalează Sputnik, în iulie, Ali Akbar Velayati, consilierul principal pentru relaţii internaţionale al liderului suprem iranian, a declarat că Teheranul va fi prezent în Siria și Irak la cererea guvernelor legitime din aceste țări și nu va pleca în ciuda amenințărilor din partea SUA.

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat în august că Siria încearcă să readucă armata țării la nivelul de dinaintea începerii războiului și că își dorește să sporească numărul forțelor sale, subliniind că Israelul este pregătit pentru orice scenariu.

Relațiile israelo-siriene s-au tensionat, în special din cauza disputei privind ținutul Golan. Israelul a ocupat regiunea după Războiul de șase zile din 1967 cu Siria și a anexat teritoriul în 1981. Comunitatea internațională nu a recunoscut anexarea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.