Macron spune că Putin vrea să distrugă Uniunea Europeană

0 177

Președintele francez îl respectă pe omologul său rus ca lider și susține alinierea cu Rusia a unei noi arhitecturi de securitate, dar sunt sigur că Vladimir Putin visează “dezmembrarea Uniunii Europene”.

O astfel de declarație a făcut președintele francez,într-un interviu acordat reporterilor companiei de televiziune suedeze SVT. În timpul interviului, lui Macron i s-a spus că liderului unuia dintre partidele suedeze i s-a oferit să aleagă între el și Vladimir Putin. Liderul partidului nu a putut numi politica, pe care o va alege ca referință.

“Această persoană nu poate distinge între o țară ca Franța – o țară care respectă drepturile omului, membră a Uniunii Europene – și un lider al unei țări care nu este atât de dezvoltată în problema drepturilor omului”, a spus Macron.

În același timp, președintele francez a recunoscut că îl respectă pe omologul său rus, apreciază calitățile sale de lider dar e conștient de visul lui Putin de a distruge Uniunea Europeană.

“Îl respect pe Vladimir Putin și sunt unul dintre cei care cred că ar trebui să construim împreună cu Rusia o nouă arhitectură de securitate – avem nevoie de o astfel de discuție împreună cu Rusia. Dar visul lui Vladimir Putin este dezmembrarea Uniunii Europene “, a spus Emmanuel Macron.

Anton Plushenko

Leave A Reply

Your email address will not be published.