”Nu vrem Africa aici”, spune premierul ceh

0 195

Europa trebuie să lupte pentru cultura și valorile sale în contextul crizei migrației, a declarat premierul ceh Andrej Babis. El spune că revoltele recente din Germania arată cum afluxul de migranți duce la situații explozive.

”Chemnitz este după colț!”, a declarat Babis, reamintind haosul care a cuprins sâmbătă, săptămâna trecută, orașul german din Est, în timpul mitingurilor globaliste și etno-naționaliste care au avut loc acolo.

„Am explicat cu exactitate că aceasta este o luptă pentru a ne păstra civilizația și cultura europeană. Nu vrem să trăim aici în Africa sau în Orientul Mijlociu. Trebuie să luptăm pentru valorile noastre.”

„Ați văzut fotografiile bărcilor cu migranți îndreptate către plaje turistice? Europenii sunt șocați și înspăimântați. Același lucru s-a întâmplat și în Chemnitz. Nu s-a comis numai o crimă, au fost asasinați adolescenți si s-a comis agresiuni sexuale”, a continuat Babis.

Chemnitz s-a convertit în scena înfruntărilor între protestatari anti-migranți și cei care susțin imigrația non-europeană după ce un german local a fost înjunghiat feroce de către migranți din Irak și Siria. Un ordin de deportare pentru unul dintre ucigași nu a fost niciodată aplicat de autorități.

Vorbind pe canalul TV Prima, Babis a subliniat că evenimentele din Chemnitz demonstrează cum afluxul de persoane din afara Europei creează situații explozive, când străinii se ciocnesc cu cetățenii nativi. „Astfel de cazuri sunt foarte periculoase pentru Europa, deoarece tensiunile din Germania afectează și țările vecine”, a spus el.

Ministrul a repetat opoziția de lungă durată față de încercările Comisiei Europene de a forța țara sa să accepte migranții. El a criticat dur politicile existente ale UE în materie de migrație și a susținut că statele europene trebuie să se unească pentru a găsi o soluție viabilă privind criza migrației.

Andrej Babis a petrecut săptămâna trecută călătorind în Italia, Ungaria și Malta, unde a căutat solidarite cu propunerea sa în abordarea problemei migrației. El urmează să se întâlnească cu cancelarul german Angela Merkel numită recent la Berlin „fiara din Est”.

Ministrul afacerilor externe, Maas, a argumentat anterior că UE nu ar trebui să forțeze membrii individuali să accepte solicitanți de azil, o mișcare care a fost apreciată de Babis.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.