Lavrov: Există un risc ridicat de conflict armat între Rusia și SUA

0 269

Două bombardiere strategice Tu-160 au efectuat manevre deasupra Marii Mediterane, a declarat Ministerul rus al apărării, citat de news.bg.

Acestea au decolat de pe Aeroportul Engels. Zborul a avut loc peste apele neutre din Marea Caspică și Marea Mediterană.

După cum s-a menționat de către Ministerul apărării de la Moscova, avioanele au zburat 10 ore la joasă înălțime, în condiții meteorologice complicate. De asemenea, bombardierele au efectuat cu succes lansarea condiționată a unor rachete de croaziera asupa unor tinte terestre.

În plus, echipajele de pe purtătoarele de rachete strategice au cronometrat gestionarea armelor de precizie de la bord, transmiterea de informații la posturile de comandă pentru aeronave de mare distanță pe ruta de zbor, pecum și interacțiunea cu avioane de luptă pentru acoperire.

Pe rute de zbor separate, aparatele strategice purtatoare de rachete au fost însoțit de avioane de luptă ale aviației navale Su-30 și Su-33, care au decolat de pe aeroportul Hmeymim din Siria.

„Zborul a aeronavei a fost efectuată în strictă conformitate cu normele internaționale privind utilizarea spațiului aerian, care nu încalcă granițele altor țări“, a subliniat Ministerul Apărării.

La sfârșitul lunii august, ministrul de externe Serghei Lavrov, a declarat că manevrele forțelor navale și ale forțelor aero-spațiale în Marea Mediterană se desfășoară în deplină conformitate cu normele internaționale.

Ministerul apărării al SUA a declarat mai devreme că se așteaptă ca navele rusești să se comporte „în condiții de siguranță și profesional“ în timpul exercițiilor din septembrie, din Marea Mediterană.

„Pentru ce o astfel de reacție violentă acolo, în Occident nu știu, cred că este mai bine să-i întrebați pe cei care încearcă să organizeze o furtună într-un pahar cu apă. Presupun ca acest lucru este rezultatul amenințărilor răspândite în întreaga lume, că Rusia e vinovată de tot ceea ce se întâmplă în lume, fără excepție. Încă nu ne-au acuzat că am fi vinovați pentru cutremure și tsunami, a spus ironic, Lavrov.

O zi mai devreme, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că confruntarea și tensiunea în relațiile dintre Moscova și Vashingnot crește. Există un risc crescut de apariție a unui conflict militar între Rusia și Statele Unite, a spus Lavrov.

Potrivit lui, Moscova pregătește un răspuns la retorica rusofobă și la acțiunile anti-rusești. Lavrov l-a citat pe predecesorul său – Andrei Gromiko. Marele ministru rus de externe a declarat că zece ani de negocieri sunt mai buni decât o zi război.

Leave A Reply

Your email address will not be published.