În caz de război cu Rusia, S-400 va priva America din prima zi de control asupra cerului

0 212

În cazul unui conflict militar între Moscova și Washington, cele mai noi avioane de control și de conducere Northrop Grumman E-8 cu radar JSTARS vor fi “doborâte în prima zi” de sistemele antiaerian S-400, care nu au analogii în lume , a declarat ministrul Forțelor Aeriene ale SUA, Heather Wilson.

Pentru a depăși înapoierea față de Rusia SUA va avea nevoie de 7 miliarde de dolari, a subliniat politicianul american, scrie RT.

Superioritatea Rusiei și a Chinei în aer se confruntă chiar cu cele mai noi avioane americane de control Northrop Grumman E-8 cu radar JSTARS, “în caz de conflict militar”, scrie jurnalistul Newsweek David Brennan, referindu-se la declarația secretarului american al Forțelor Aeriene, Heather Wilson. Potrivit lui Wilson, chiar după modernizarea acestor avioane, tehnologiile rusești și chineze le fac să fie “țintă ușoară”.

Vorbind în Senat în fața membrilor subcomisiei pentru Forțele Aeriene, Wilson a declarat că o JSTARS aeronavă ar fi “ineficientă în caz de război”. “Rachetele rusești și chinezești de tip sol-aer au o lungă distanță, iar aeronava va fi doborâtă chiar în prima zi a conflictului”, a subliniat politicianul. Potrivit lui Wilson, dezvoltarea platformei JSTARS va necesita aproximativ 7 miliarde de dolari.

Armata americană este foarte conștientă de potențialul rușilor și chinezilor, notează autorul materialului. S-400 este considerat cel mai eficient sistem de rachete antiaeriene care permite distrugerea rachetelor de aviație sau a unei aeronave la o distanță de 402 km și o altitudine mai mare de 30 km.

Luna trecuta, China a primit primul lot de sisteme S-400, astfel “dublând numărul potențialilor adversari americani care folosesc tehnologia avansată”. “S-400 se confruntă cu conducătorii militari ai Statelor Unite nervoși, iar aceștia încearcă să depășească acest decalaj”, scrie Brennan. Rusia lucrează deja la o nouă versiune a complexului, S-500, care va atinge țintele pe orbita Pământului. Dezvoltarea Rusiei determină chiar și conflicte în cadrul NATO, deoarece Grecia intenționează să modernizeze S-300 existent, iar Turcia a fost de acord să cumpere S-400, rezumă autorul Newsweek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.