Rusia avertizează: Coreea de Nord nu dorește o dezarmare nucleară unilaterală

0 130

Președintele Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko a anunțat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a precizat că țara sa nu va lua măsuri unilaterale în vederea dezarmării nucleare în Peninsula coreeană, anunță news.bg.

„Ei se așteaptă la măsuri reciproce sincronizate (SUA), inclusiv, după cum era de așteptat, nici relaxarea sancțiunilor încă nu se întâmplă, astfel încât acestea continue să negocieze și să păstreze legătura“, a declarat Matvienko, după întoarcerea dintr-o vizită în Coreea de Nord.

Ea a adăugat, totuși, că Phenianul insistă asupra negocierilor bazate pe respect reciproc, când ambele părți trebuie sa ia măsuri reciproce pentru rezolvarea conflictului.

Matvienko a subliniat faptul că intențiile lui Kim Jong-un pentru dezarmare nucleară sunt „serioase“ și că intenționează „să se îndrepte spre un dialog cu Coreea de Sud.“

„El a vorbit în detaliu despre viitoarea întâlnire cu președintele Coreei de Sud pentru inter-negocieri și că este de așteptat să se facă progrese, acestea au planuri de modernizare a legăturii între autostrăzi și căi ferate“, a declarat Valentina Matvienko.

Leave A Reply

Your email address will not be published.