SUA au sprijinit Rusia într-o problemă importantă pentru Donbass

0 68

Autoritățile ucrainene nu fac suficient pentru compatrioții care trăiesc în Donbass, a declarat Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, anunță news.bg care citează surse rusești și ucrainiene.

Într-un interviu acordat postului Radio Liberty, Volcker a spus că autoritățile ucrainene nu au un plan de reintegrare a Donbass după încheierea conflictului armat. Ideile preliminare, a spus el, nu au un sprijin politic puternic.

“Există puține semne că aceasta ar fi o prioritate pentru guvernul ucrainean”, a menționat el. Statele Unite au introdus pentru Rusia pe “sancțiuni stricte”

„Este o rușine pentru că acești oameni (care au reședința pe teritoriul ce si-a declarat independența în Donețk și Republica Populară Luhansk – noteaza Vazgliad.) au trecut printr-o mulțime de lucruri. Asta îi face foarte nemulțumiți de guvernul Ucrainei “, a spus diplomatul american.

El a cerut Kievului să coopereze cu “Crucea Roșie” pentru a asigura primirea pensiilor publice de către locuitorii din Donbass și plățile sociale de către persoanele cu dizabilități. Să notăm, Moscova solicită în mod regulat ca Ucraina să reia plățile sociale pentru locuitorii din Donbass. În această problemă, Volcker a preluat de fapt poziția Rusiei. Kievul insistă asupra faptului că pensionarii din Donbass vor primi plățile datorate acestora când Ucraina își va recupera controlul asupra regiunii.

La începutul lunii septembrie s-a raportat că Curtea Supremă a Ucrainei a declarat ilegală încetarea plății pensiilor locuitorilor din teritoriile necontrolate ale Donbassului. Mai târziu, Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a declarat că se așteaptă ca autoritățile ucrainene să-și îndeplinească cererile de plată a pensiilor pentru locuitorii din Donbass.

Leave A Reply

Your email address will not be published.