(Surse ucrainiene) Navele de război rusești intră în porturile ucrainiene

0 134

Strâmtoarea Kerci și, împreună cu ea, Marea Azov, sunt, de fapt, pierdute pentru Ucraina.

Acest lucru – redat de corespondentul “PolitNavigator” – a fost comunicat, în timpul unei întâlniri cu colegii săi, de către fondatorul regimentului „Azov“, deputatul în Rada Supremă, Andrei Biletski.

Potrivit acestuia, polițiștii ruși de frontieră controlează complet acvatoriul Marii Azov și intră în porturile ucrainene.

“Acum, în acest moment, Ucraina a pierdut și pierde marea. Marea nu este o unitate teoretică, este același teritoriu al țării ca orice centimetru al pământului ucrainean, marea este și teritoriul Ucrainei. Ucraina are în prezent reținute mai mult de 200 de nave care erau în porturile Marii Azov. Navele rusești operează la o distanță de 500-800 de metri de coasta ucraineană, navele de război rusești chiar intră în porturi. Aceasta se numește extorcare a teritoriului. De fapt, strâmtoarea Kerci, si acum Marea Azov, sunt deja pierdute pentru Ucraina “, a spus Biletski.

Anterior, expertul militar ucrainean, Oleg Zhdanov, a declarat că Ucraina a pierdut Marea Azov de la data când Rusia a început să construiască podul Crimeei peste Strâmtoarea Kerci.

De asemenea, unul dintre liderii batalionului “Azov”, deputat în Rada Suprema, Oleg Petrenko, a recunoscut că Ucraina a pierdut războiul informațional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.