Libanul acuză Israelul că se pregătește de atac sub pretextul unor minciuni revoltătoare

0 155

Ministrul de externe al Libanului, Gebran Basil, a spus că Israelul încearcă să „justifice o altă agresiune“ împotriva țării prin acuzații false de lovituri de rachete aparținând grupului islamist radical Hezbollah, sprijinit de iranieni, anunță news.bg.

Ministerul de externe al Libanului s-a întâlnit cu ambasadori străini pentru a răspunde la acuzațiile prim-ministrului al Israelului, Benjamin Netanyahu. Premierul i-a invitat pe ambasadori la o vizită în cel puțin unul dintre locurile din capitala Beirut, situat în apropiere de aeroportul internațional din Beirut, despre care Israelul spune că acolo ar exista rachete. Ministrul de externe a cerut ambasadorilor să contracareze “minciunile” Israelului.

Într-un discurs la Adunarea Generală a ONU, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat „Hezbollahul“ că ridică fabrici de rachete aproape de aeroport și că le ascunde prin locuri unde se află populație civilă.

Potrivit lui Basil Gebran, guvernul său nu va permite facilități de rachete în apropierea aeroportului și a subliniat că „Hezbollahul“ are “atâta înțelepciune“ încât să nu le pună acolo.

Israelul și Hezbollah au purtat lupte grele timp de aproximativ o lună de zile în 2006.

Leave A Reply

Your email address will not be published.