Incestul la români

0 820

Acest articol nu este despre referendum. Nu este despre homosexualitate sau bisexualitate. Nu este nici despre heterosexualitate. Este despre simțul civic. Referendumul care va avea loc în acest week-end, referendum care are la baza peste 3 (trei) milioane de semnături, divide societatea românească mai abitir decât a reușit să o facă toată clica politică postdecembristă cu toate apucăturile și jocurile ei lipsite de pudism. Putem vorbi despre segregare deja. Respirăm și inhalăm ură. Eu simt această ură în exprimarea ”scăpată” în spațiul public, indiferent dacă vorbim despre scăpări premeditate sau întâmplătoare. ”Marele anonim”, așa cum îl numea Lucian Blaga pe Creator, nu m-a înzestrat cu ură și nici invidie. Mă rog, poate le am pe undeva prin ADN dar cel puțin nu le-am activat niciodată, în schimb am fost înzestrat cu un exagerat (uneori) spirit analitic.

Îmi este imposibil să nu remarc cât patos și dispreț se irosește în părerile certe aruncate în spațiul public vizavi de subiectul referendum. Superficialitatea românească, ignoranța chiar, vizavi de constituție și legi este evidentă. Controversele sunt legate de motivul modificării Constituției, motiv care are la bază simpla speculație manipulativă a celor care sunt împotriva participării la vot, cum că întrebarea ”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?” este implicit o șmecherie prin care actualul Guvern, adică ”Dragnea și clica lui”, vor modifica Constituția din temelie și că astfel se vor modifica implicit articole constituționale care vor scăpa penalii de pușcărie. Oameni buni, așa ceva nu este posibil. Ca să înțelegeți,  este imposibil ca după referendum (dacă va fi cvorum și votul va fi validat)  să ne trezim că după modificarea Constituției vom deveni un stat monarhic și nicidecum republică. Ca atare să vă fie clar celor nelămuriți și plini de frici imaginate că tematica acestui referendum are un singur subiect: consimțirea căsătoriei între un bărbat și o femeie.

Acum că am lămurit asta (sper!) să disecăm puțin și isteria legată de costurile acestui referendum. Aproape 164 milioane lei, adică 35 milioane euro, sunt costurile estimative ale acestui referendum. Sunt multe voci în spațiul public care țipă isteric că acești bani puteau fi folosiți în alte scopuri: spitale, școli, drumuri, etc. Serios? Nu spitalele ne lipsesc ci personalul din spitale. Nu spitalele ne lipsesc ci condițiile decente de tratament. Nu spitalele ne lipsesc ci aparatura medicală de ultimă generație, chiar dacă pe alocuri ea există dar nu poate fi folosită din lipsă de interes și de specialiști școliți să o facă. Școli? Măi să fie. Școli sunt cu miile, copii nu sunt și cadre didactice bine calificate. Vreți școli în plus de parcă v-ați trimite toți copiii la Sorbona, Cambridge, Oxford, Harvard sau Yale, dar copiii nu primesc elementara atenție și iubire care ar presupune radicalizarea bunului simț aferent celor  ”7 ani de acasă”. Drumuri, adică infrastructură, sau mă rog, o parte a ei? Sunt necesare pentru tot, simplificând – de la creșterea economică până la siguranța deplasării acasă, dar aceste investiții trebuie gândite pentru certitudinea evoluției unei societăți sănătoase, sănătate care nouă ne lipsește tot mai mult. Categoric că banii alocați acestui referendum puteau avea o altă destinație, în ce context pozitiv vă doriți voi, dar pentru asta se presupune că ”haterii” ar fi trebuit să se mobilizeze pentru a strânge semnături împotriva referendumului. Nu au făcut-o!, ca atare lamentările injurioase sunt bla-bla-bla-uri la care prostimea aderă cu sârg.

Și acum, înjurați-mă! Că doar asta stăpâniți cel mai bine în ultima vreme. Chiar nu mă interesează ce face fiecare în intimitate. Din parte-mi puteți să vă rupeți sfincterele sau să vă regulați hetero ca și câinii, să vă amestecați salivele până la epuizare, laitmotivul scandalului referendum nu este despre libertatea exprimării sexualității ci mai degrabă despre ”încununarea” acestei libertăți.

Dumnezeu, ca și concept, a avut parte de ”enoriași” cu bani și o editură bună, ca atare Biblia este cea mai citită carte de pe Terra. Așa, și?! Lectura Bibliei are efect perfect asupra celor care-și doresc să-și caute o cale de salvare din ceva, poate chiar de ei înșiși. Sunt conservatori, să fie! Cei care sprijină homosexualitatea și care au făcut din ea un stil de viață să fie sănătoși! Nu trebuie blamați sau condamnați pentru că au alte pofte decât fundamentaliștii creștini. Ei au ales un stil de viață care le cade bine, să se pupe în fund reciproc așa cum ceilalți au ales să pupe icoane și moaște, sau au ales să mozolească un sân sau să gâdile un clitoris. So what?! Astea sunt motive să nu putem conviețui împreună, să ne aruncăm cuvinte grele care creează stări de ură ireversibile care merg până la amenințări cu moartea? În tot acest oligofrenism frenetic avem noroc! Noroc că suntem lași și nu vom fi niciodată capabili să ne ducem amenințările la capăt, să le traducem în fapte, la fel cum nu putem înfăptui nici majoritatea covârșitoare a promisiunilor pozitive, constructive.

Și acum, în final, despre titlu. De ce ”Incestul la români”? Pentru că peste tot, oriunde citești, oriunde apleci urechea, oriunde arunci o geană, există cineva pregătit să ”ți-o tragă”, să ”ne-o tragă”. Ar fi cazul să terminăm cu prostiile, cu orgoliile nejustificate, cu amenințările și să dăm dovadă de spirit civic.

Cre(ș)tin sau necre(ș)tin, pederast sau pedestru, indiferent ce ai simți sau ai trăi, pentru decizia majorității este important să-ți exprimi votul. Votul este un exercițiu democratic! Vrei familia tradițională? Du-te și spune, DA! Vrei împlinire prin comuniunea ta sau a unui prieten/prietenă cu o persoană din aceeași parte a tabloului sexual, vrei să fii un virtuos homosexual, atunci du-te votează, NU! Du-te votează. Consideră acest gest ca fiind un exercițiu obligatoriu în vederea participării la viitoarele scrutinuri electorale, scrutinuri care îți vor decide viitorul, astfel încât să nu mai poți vreodată opina că Guvernul (indiferent din ce partide va fi format) să nu ți-o mai tragă ție, tu cel frate cu românul. Concluzie: dacă nu vrei să ”ți-o tragă” cineva, dacă nu vrei să ”ți-o tragi” singur, du-te și ”trage-le-o” tu, exprimându-ți fermitatea votului, nu fermitatea virilității virtuale povestite în spațiul public.

Leave A Reply

Your email address will not be published.