Moscova: SUA ascund potențial nuclear de atac

0 164

Statele Unite au un potențial nuclear ascuns. Acesta este motivul pentru care Ministerul rus de externe îșii face griji.

Kremlinul, citat de news.bg, susține că nu poate confirma faptul că Statele Unite au redus armele de foc strategice la nivelul consemnat în acordul START din 2010.

Pentagonul nu a permis inspectarea submarinelor și bombardierelor B-52H. Prin urmare, ar putea să transporte rachete nucleare pentru o primă lovitură.

În ultimele luni, Rusia și Statele Unite se află într-o relație tensionată.

În discursul său de la Praga din 05 aprilie 2009, președintele Barack Obama a declarat că discuțiile despre dezarmare vor fi continuate în cadrul G20 la summit-ul de la Londra și că în 2009 ar trebui să se renegocieze un nou tratat pentru a reduce strategic armele ofensive. Această promisiune este discutată la summitul de la Aquila în Declarația G-8 privind reducerea armamentului nuclear”, în care președintele Obama anunță summit-ul privind securitatea nucleară globală din martie 2010

La 26 martie 2010, președinții Rusiei și SUA – Dmitri Medvedev și Barack Obama au anunțat limitarea și mai strânsă a numărului de arme nucleare. La 08 aprilie 2010, cei doi președinți au semnat la Praga, actul valabil până în 2020 noul START (START) din Tratatul privind măsurile de reducere suplimentară și de limitare a armelor strategice ofensive.

Tratatul respectiv prevede pentru următorii șapte ani, reducerea numărului de focoase de la 2200 la1550 și numărul de purtători de la 1600 la 800. Staționarea a 14 sisteme de apărare împotriva rachetelor balistice sol la Fort Greely, în Alaska și a altor 4 la baza aerienă militară Vandenberg Air Force Base din California nu intră sub incidența contractului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.