Ultima repetiție înaintea meciului cu Lituania, joi, ora 21:45

0 33

Echipa națională a susținut miercuri seara antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Lituania, de joi, din Liga Națiunilor.

Timp de o oră, selecționerul Cosmin Contra și staff-ul său a exersat ultimele detalii înaintea partidei care poate aduce primul succes în noua competiție UEFA, după două remize în primele două jocuri (0-0 cu Muntenegru, 2-2 cu Serbia).

Ședința de pregătire a avut și rol în acomodarea jucătorilor cu suprafața de joc a stadionului LFF, una artificală. Arena din Vilnius, construită în 2004 și modernizată în 2011, are o capacitate de 5.000 de locuri.

„E complet diferit să joci pe un teren sintetic, suprafața este foarte dură. Trebuie să ne adaptăm, iar mâine vom fi pregătiți. Fără să par arogant, suntem echipa mai bună și trebuie să arătăm acest lucru și pe teren!”, a spus Nicolae Stanciu la conferința de presă premergătoare antrenamentului.

„”Trebuie să avem o mentalitate pozitivă şi indiferent de adversar trebuie să intrăm pe teren cu gândul de a câştiga. Cu o victorie mâine, în meciul cu Serbia putem juca pentru locul I în grupă. Iar cu suporterii noştri lângă noi putem fi mai puternici. Mâine echipa trebuie să se exprime bine, să aibă o atitudine bună. Trebuie să fim conştienţi de pericolul care îl reprezintă această echipă a Lituaniei pe un asemenea teren”, a declarat Contra, la Vilnius. Intrăm pe teren cu gândul de a câștiga fiecare meci. Indiferent de adversar, căruia, desigur, îi acordăm respectul de rigoare. Nu trebuie să mai facem pași greșiți. Cu o victorie în fața Lituaniei, duminică putem juca pentru primul loc în grupă, contra Serbiei. Alături de suporterii noști suntem mult mai puternici!”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

Ionuț Nedelcearu este singurul jucător indisponibil din lotul deplasat la Vilnius, acesta ispășind joi a doua etapă (și ultima) de suspendare în urma eliminării din meciul naționalei U21 din Portugalia, din luna septembrie.

Meciul Lituania – România se joacă joi, 11 octombrie, de la ora 21:45, și va fi transmis în direct la Pro TV.

Imediat după joc, tricolorii vor reveni în țară pentru a pregăti următorul joc din Liga Națiunilor: România – Serbia, duminică, 14 octombrie, ora 16:00, Arena Națională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.