Cum să te pupi în cur singur

0 1.096

”Lume, lume, soră lume,/Lume, lume, soră lume,/Când să mă satur de tine…”. Este cântecul Mariei Tănase. Îl mai țineți minte? Atunci fredonați-l în timp ce lecturați acest pamflet cu probatoriu la purtător. Dacă nu îl știți atunci ascultați-l aici pe canalul YouTube. Pffff! Măi să fie! Și acum, luați de aici! Luați de vă bucurați, că nu e loc de ”cruceală”, că pe unii nu-i mai îndreaptă ”ăl de Sus” nici de-și face pomană tot poporul român, nici dacă toți tații tradiționali își cenzurează cu centură de castitate și botniță odraslele mălăiețe păstrându-le, precum vestalele, pentru sacrificiu suprem adus zeului creștinățății.

După demisia fostului ministru al cercetării și inovării, Nicolae Burnete, la Ministerul Cercetării și Inovării (MCI) s-a instaurat anarhia. Cei doi secretari de stat, foști (în mandatul ministrului Burnete) și actuali (în interimatul vicepremierului Viorel Ștefan), adică Lucian P.(uiu) Georgescu și Ciprian I. Preda au preluat frâiele ministerului. Despre ce se întâmplă în mandatul interimatului Viorel Ștefan (care este puțin depășit de situație și paradoxal, nu este condamnabil omul pentru că nimeni nu este multitasking decât în varianta laudă-te gură dacă nu te laudă nimeni) pregătesc un foileton care ne va ține cu zâmbetul pe fălcile încleștate de nervi până cel puțin la Paștele viitoare, dar deocamdată să ne mulțumim cu aghiazma în care se scaldă fericiți acești doi cascadori ai actualei guvernări. De ce cascadori?! Pentru că fac tot soiuri de giumbușlâcuri menite s-o păcălească pe doamna premier Dăncilă sau pe propteaua guvernamentală, domnul președinte Dragnea, ca să fie păstrați în minister, dacă nu se poate în formula Georgescu/ministru și Preda/secretar de stat (SS), barem amândoi în postura ingrată în care s-au aflat în mandatul lui Burnete, adică SS. Totuși, aceleași personaje, în mandatul fostului ministru Burnete au cam șomat din proprie inițiativă, lipsa lor majoră de implicare fiind unul dintre motivele demisiei fostului ministru, deși daca ar fi întrebați de atitudine, ți-ar răspunde senini, plini de curtoazie și cu un zâmbet Colgate că ei au luptat în fiece clipă cu strigoii declinului cercetării.

Dar iată și ultima găselniță! Bazându-se pe zvonotecă, așa cum face tot românul de altfel, și simțind că li se uscă îmbucătura de la minister, s-au gândit ei să ticluiască o scrisorică omagiu la adresa lor care să-i fie trimisă premierului Dăncilă de către cineva extern ministerului, iar în acel mesaj domnii să fie atinși de noblețea Domnului și să fie percepuți ca ultimii sacrificați pe altarul salvării cercetării românești. Persoana responsabilă cu gratularea celor doi domni s-a găsit în domnița Mânzat I. Florina, domniță procopsită de vreo câțiva anișori cu funcția de consilier parlamentar la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, din cadrul Camerei Deputaților. Public News vă prezintă scrisorica adresată premierului Dăncilă cu regretul că în acea scrisorică nu apar și busturile celor doi îmbrăcați în ”tricoaiele” cu inscripția Centenar 300 (pentru că domnii aceștia sigur vă vor părea mai eroi decât sifiliticii sinucigași de la Termopile):

De la: Minzu Ioana Florina  <…@yahoo.com>
Dată: … octombrie 2018,
Către:  …
Subiect: adresa Prim Ministru

Excelenței Sale,

Doamnei Viorica DĂNCILĂ

PRIM-MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI 

           Excelența Voastră,

          Membrii Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Senat au efectuat o interesantă vizită de lucru la Platforma de Cercetare Științifică de la Măgurele – Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, în ziua de marți, 25 septembrie 2018, într-o complementaritate a activităților de dezbatere pe teme legislative, a evaluării activității de cercetare-dezvoltare și a demersurilor manageriale în cadrul Institutului, sub coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării.

         Cu acest prilej am avut ocazia să observăm anvergura proiectului științific, dar și că cercetarea românească este la cel mai înalt nivel, iar știința din România este apreciată și recunoscută la nivel internațional. Valorificarea inteligenței românești, a excelenței în cercetare și educație sunt demersuri importante, reprezentând garanții ale evoluției viitoare și condiții ale progresului tehnologic.

          Subliniem implicarea și competența Ministerului Cercetării și Inovării, activitatea și dinamismul domnilor secretari de stat Lucian Georgescu și Ciprian Preda, care sunt prezențe constante în cadrul dialogului din Comisia noastră, cei care au organizat întâlnirea celor două comisii parlamentare cu reprezentanții Institutului și au moderat dezbaterea. De asemenea, apreciem pregătirea, experiența, devotamentul domnului academician Nicolae-Victor Zamfir, director general al Institutului, cât și valoarea echipei de cercetători pe care o coordonează.

          Considerăm că activitatea de cercetare științifică are premise favorabile, specialiști redutabili, o coordonare competentă la nivelul Ministerului Cercetării și Inovării, dar, în același timp, sunt necesare eforturi conjugate ale Guvernului și Parlamentului pentru susținerea în viitor, în exercițiul financiar anual, a unei alocări bugetare decente pentru cercetare, comparabilă cu cea de la nivel european, într-un sens permanent ascendent

IOANA FLORINA MINZU, PhD
Committee for Education, Science, Youth and Sport

Chamber of Deputies, Parliament of Romania
Palatul Parlamentului, Str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania
Telephone: +4021 316…, +4021 414…

Măi oameni buni și faini, eu le înțeleg martiriul, dar totuși pe mine mă surprinde efortul lor supraomenesc (era mai fain adjectivul supraomierlesc, dară nu există) pentru că eu nu am citit undeva în istorie că vreun martir ars pe rug să se bășască în timpul scurt al sacrificiului, nici dacă povestea lor era balonată (pardon!), un balon de săpun. Nu știu cum vi se pare vouă, dar mie îmi pute până aci, la Cluj, în inima Ardealului!…

Leave A Reply

Your email address will not be published.