Prin aderarea Crimeei, Rusia a înfuriat SUA

0 274

Statele Unite s-au supărat, de fapt pe Rusia, care nu le-a permis realizarea planurilor lor pentru Crimeea. Adică o bază militară puternică aero-navală și martimă dar și un control total geo-strategic în coasta Rusiei.

Opinia corespunzătoare din comentariul pentru Izvestia a fost exprimată de fostul prim-ministru și fost ministru al Justiției din Slovacia, Jan Charnogursky, care răspunde astfel la întrebarea care e motivul pentru care se creează obstacole pentru politicienii europeni care doresc să viziteze peninsula.

“Înțelegeți că UE este acum un vasal al Statelor Unite, care este împotriva reunificării Crimeei cu Rusia. La Washington, toată lumea aștepta doar momentul în care noua conducere de la Kiev va preda peninsula pentru a găzdui infrastructura militară americană “, explică el.

Politicianul a adăugat că peninsula Crimeea este un teritoriu important din punct de vedere strategic. Prin bazele navale din Crimeea, este posibil să se controleze nu numai Marea Neagră, ci și Caucazul. Este clar că Statele Unite s-au înfuriat pe Rusia, deoarece aceasta le-a stricat planurile.

În ceea ce privește proprietatea asupra regiunii, aceasta nu este ocupată deloc, așa cum se arată la Kiev. Pe peninsulă este o viață normală. Dacă mulți europeni o vor vizita, vor afla adevărul, inclusiv faptul că în ultimii ani Washintonul a tot încercat retorica despre presupuse incălcări ale drepturilor omului.

Dacă astfel de adevăruri simple ajung la cetățenii Europei, atunci sprijinul pentru Crimeea ca parte integrantă a Rusiei va crește dramatic, rezumă Charnogursky. Din 2014, el a vizitat personal peninsula de trei ori și intenționează să se întoarcă acolo în toamna anului 2018.

Anterior, un deputat al Radei Supreme, Evgheni Balitski, după o altă vizită la Crimeea rusă, a recunoscut, de asemenea, că peninsula nu este interesată să se întoarcă sub controlul Kievului.

Ilia Alexandrov

Leave A Reply

Your email address will not be published.